IT-Branchen savner løsning på centralt problem i ny digitaliseringsstrategi: »Vi er nødt til at blive mere ambitiøse«
Der er både ris og ros fra IT-Branchen til regeringens nye digitaliseringsstrategi. Regeringen får ros for at have lyttet til Digitaliseringspartnerskabets anbefalinger, men ris for kun at tage et »første forsigtigt skridt på den rejse som strategien og visionerne udstikker.«
Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.
Læs også: Regeringen vil spare 10.000 årsværk med teknologi: Tænketank frygter ny skatte-massakre
»Jeg håber, at de kommende politiske forhandlinger om strategien kan sikre, at vi kommer både hurtigere og længere ud ad den vej, som strategien lægger. Vi er nødt til at blive mere ambitiøse og mere konkrete, hvis vi stadig vil være et digitalt foregangsland,« siger Natasha Friis Saxberg, der er adm. direktør i IT-Branchen, som repræsenterer ca. 800 virksomheder inden for it.
To af de områder, der ifølge IT-Branchen skal konkretiseres, er manglen på it-specialister og åbne data.
Digitaliseringsstrategien mangler ifølge IT-Branchen konkrete initiativer, der skal stille offentlige data til rådighed for innovation generelt og for den grønne omstilling i særdeleshed.
»Hvis man frisætter en lang række offentlige data om forbrug og forsyning, vil det kunne få afgørende betydning for at udvikle nye grønne løsninger og services. Så det er skuffende, at der ikke er flere konkrete initiativer, der støtter op om regeringens egne klimamål,« står der i pressemeddelelsen.
Læs også: MitID-overgang udskudt efter kaos på borgerservice: Banker holder fast i hurtig overgang
Derudover er de manglende it-specialister, hvor strategien ifølge Natasha Friis Saxberg ikke følger op på regeringens egne visioner om uddannelse af flere medarbejdere med it-kompetencer.
»Det er et kæmpe problem for dansk erhvervsliv, at 90 procent af virksomhederne i dag står og mangler it-folk. Så det er ikke nok, at regeringen undlod at rundbarbere it-uddannelserne i forbindelse med udflytningen. Det er tvingende nødvendigt at skabe flere pladser på de it-uddannelser, der er efterspurgt af arbejdsmarkedet og af de unge,« siger hun.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.