IT Branchen: Dette skal regeringen tage fat på omgående

Plus2. november 2022 kl. 10:573
IT Branchen: Dette skal regeringen tage fat på omgående
Illustration: Anders Hviid.
Arbejdskraft og en digital opgradering af den grønne omstilling er nogle af de vigtigste ting for IT Branchen, som en ny regering skal tage fat på.
Artiklen er ældre end 30 dage

Klokken 11 går Mette Frederiksen til dronningen for at meddele, at hun går af som Statsminister og regeringen dermed træder tilbage. Herefter skal hun sammensætte en ny regering som kongelig undersøger.

Den regering har allerede en stribe udfordringer som skal adresseres med det samme. Hos IT Branchen sætter man ord på fire af de største it-problemer som Danmark står over for.

Først og fremmest er der behov for flere medarbejdere i Danmark, siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør for IT-Branchen.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. november 2022 kl. 09:02

"siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør for IT-Branchen. »Vi står med et sundhedsvæsen, der flere steder er i knæ og med risiko for et reelt kollaps flere steder. Men selv med løfter om mere i løn og bedre arbejdsforhold så er det urealistisk at skaffe så mange medarbejdere ud af det blå. Derfor haster det med en plan for, hvordan man via digitalisering og automatisering kan understøtte personalets hverdag, så det bliver muligt at bruge de varme hænder, hvor de gør mest gavn,« siger hun i en pressemeddelelse."

Hvordan synes I selv, det plejer at gå? Hint: Sundhedsplatformen?

Har man nogen sinde lavet opgørelser over, hvad den allerede eksisterende digitalisering har kostet af pleje- og behandlingspersonale og økonomiske ressourcer

Hvem skal betjene digi-vidunderne? Lægesekretærer?

Hvad med i stedet en plan for, hvordan vi kan forhindre, at de kommende vintres covid-, influenza, RS-virus og lungebetændelsesbølger kommer til at slå det sidste ben væk under sygehusene? For hånderingen af Omikron kostede da vist rigtigt mange ressourcer, og har medført utroligt mange udskudte operationer?

Eller en plan for, hvordan vi kan forhindre de mange, og sindssygt dyre og ressourcekrævende og lidelsesfulde, hospitalsinfektioner?

2
3. november 2022 kl. 11:46

Hvordan synes I selv, det plejer at gå? Hint: Sundhedsplatformen?

Det er faktisk mit indtryk at rigtig mange lœger og sygeplejersker er glade for MidtEpj - så hvis nu vi tog ved lœre af regionerne i Jylland her - istedet for at hovedstadsregionen stœdigt holdt fast i et absurd system - så kunne det måske hjœlpe?

3
3. november 2022 kl. 12:01

Ja, det ville være et sted at starte. Men i den akutte situation vil en sådan omlægning nok bare trække yderligere alvorlige veksler på et i forvejen stakåndet system.

Min frygt ud fra artiklen er, at man endnu engang sætter store midler af til mere af det samme: digitalisering, og at man endnu en gang tager pengene fra andre steder i sundhedsvæsnet, inden man faktisk har fået noget nyt til at virke...og inden man faktisk har fået det til at overholde GDPR og diverse sikkerhed.

Same old, same old, frygter jeg. Fokus på penge og investeringer og afkast, i stedet for på sundhedsvæsnet og patienterne.