IT-Branchen: Der skal uddannes flere it-kompetencer, og det kræver offentlige investeringer

5. januar 2022 kl. 10:093
Natasha Friis Saxberg, IT-Branchen
Illustration: Jonas Pryner Andersen.
Der skal flere langsigtede initiativer til, hvis samfundet skal flyttes ind i en grøn og digital vækstalder, skriver adm. direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg i et debatindlæg.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et teknologiforståelsesfag i folkeskolen, penge til at få udvidet antallet af it-uddannelsespladser og massiv efteruddannelse på arbejdsmarkedet er tre langssigtede initiativer, der ifølge adm. direktør i IT-Branchen Natasha Friis Saxberg skal til for flytte samfundet »ind i en grøn og digital vækstalder«.

Det skriver hun i et debatindlæg i Børsen.

Ni ud ti danske virksomheder mangler it-medarbejdere ifølge en undersøgelse fra IT-Branchen, og to ud af tre måtte opgive at besætte stillinger, da de ikke kunne finde medarbejdere med de rette kompetencer.

Læs også: 9 ud af 10 danske virksomheder mangler it-medarbejdere

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Skal vi have flere virksomheder til at få glæde af teknologiens muligheder, er vi også bare nødt til at uddanne flere med it-kompetencer. Og det kræver investeringer fra det offentlige,« sammenfatter Natasha Friis Saxberg.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. januar 2022 kl. 17:12

»Skal vi have flere virksomheder til at få glæde af teknologiens muligheder, er vi også bare nødt til at uddanne flere med it-kompetencer. Og det kræver investeringer fra det offentlige,«

Hvad med om virksomhederne selv investerede i flere lære- og praktikpladser, den nødvendige efteruddannelse til deres egne specifikke behov, samt ansatte folk med en dåbsattest udstedt før 1975.

Man bliver så træt, så træt af gang på gang at høre på NFS' vi-vil-nyde-men-vi-vil-ikke-yde.

2
5. januar 2022 kl. 16:57

Kan vi ikke lige få at vide hvad "de rette kompetencer" er?

For hvis der er tale om nogle af de titusindvis af specialer, teknikker og teknologier som IT-teknologi består af, er det en uoverkommelig opgave for "samfundet" at sørge for den uddannelse.

En solid grunduddanelse inden for de større faggrene som der også skal forskes i, skal universiterne naturligvis sørge for, men de mange opskure specialer må virksomhederne selv sørge for.

1
5. januar 2022 kl. 13:25

Hvis nu teknologi virksomhederne ikke prøvede at undgå at betale skat hele tiden. Så ville der garanteret være større og mere udbredt støtte når de beder om hjælp..