IT-Branchen: Amerikansk tænketank er lige lovlig 'friske' med deres tal om danske appudvikler-job

Der er næppe 33.000 appudvikler-job i Danmark, siger interesseorganisation IT-Branchen.

I sidste uge offentliggjorde den amerikanske tænketank Progressive Policy Institute en rapport, hvor de anslog, at der i EU samt Schweiz og Norge totalt set er 1,64 millioner job med tilknytning til udvikling af apps – og at der i Danmark alene findes 33.000 job inden for udvikling af apps og spil til iOS og Android.

Læs også: Der er 33.000 app-udvikler jobs i Danmark

De tal, mener IT-Branchen, interesseorganisation for it- og televirksomheder i Danmark, er lige vel rigelig 'friske', når tal fra Danmarks Statistik viser, at der er 81.094 ansatte i it-branchen i Danmark, hvoraf ca. 3.500 arbejder med udvikling af software.

»Progressive Policy Institute har simpelthen robotscannet danske jobannoncer, der indeholder enten ’iOS, ‘Android’, ‘Blackberry’, ‘Windows Phone’, ‘Windows Mobile’ eller ‘app’ og ud fra det konkluderet, at så må det pågældende job være et appudvikler-job. At arbejde med appudvikling inkluderer ifølge dem også, hvis man som HR-person, leder, marketingmand, etc. arbejder sammen med en appudvikler. Det er måske en lidt frisk tilgang, når man skal estimere det reelle jobmarked,« lyder det fra Rune Fick Hansen, kommunikationschef i IT-Branchen.

Tallene fra Danmarks Statistik viser i øvrigt, at der sidste år var en stigning på 0,95 procent i antallet af ansatte i it-branchen i Danmark. Rune Fick Hansen har endnu ikke modtaget de seneste tal, men forventer at der fortsat vil kunne spores en lille stigning. Hvor mange jobs der relaterer til apps, kan dog ikke læses ud af statistikken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Lars Nielsen

Hvad med udvikler som arbejder, for open source organisationer og/eller er ansat af udlandske arbejdesgiver? Tæller de med i det estimeret tal? Er de sådan nogle job registret i Danmark, eller i det pågældende land?

I forhold til opensource tænker jeg på folk som er ansat af fx. Mozilla Foundation, Linux foundation eller ligende og bliver betalt for deres arbejde.

Niels Danielsen

”Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er 81.094 ansatte i it-branchen i Danmark, hvoraf ca. 3.500 arbejder med udvikling af software. ”
Hvad ved Danmarks statistik om det :-)
Der er mange flere end 3500 der arbejder med udvikling af software.
I den virksomhed hvor jeg får min løn fra, er der noget over 100 personer der arbejder med fuldtids udviklings af software, virksomheden er ikke kategoriseret som en 'IT virksomhed', og de fleste af software udviklerne har en Ingeniør uddannelse inden for kontrol, data kommunikation, eller elektronik. (Dvs. nok ikke medlem af prosa)
Men på den anden side er der ikke 33000 der arbejder med software 'App-udvikling' (Til mobile enheder).
Men der skal nok være 33000 personer der arbejder med eller tæt på softwareudvikling (Krav, projekt ledelse, etc.), vi har mange der f.eks. maskiningeniøre som modellere noget i et eller andet simulerings program, og bruger resultatet til at generere krav til noget kontrol software som så bliver implementeret i C++ eller Simulink..

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017