It-bøvl flere steder ved amerikansk valg

Flere valgkredse har meldt om it-relaterede problemer i forbindelse med det amerikanske midtvejsvalg.

I forbindelse med det amerikanske midtvejsvalg, der fandt sted tirsdag, har flere valgkredse meldt om it-relaterede problemer. Det skriver Ars Technica.

IT-problemerne tirsdag inkluderede 11 stemmemaskiner ved stemmestederne Virginia Beach og Newport News i delstaten Virginia. I en udtalelse fra Virginia Department of Elections fremgår det, at maskiner af typen AccuVote TSX Touch Screen ændrede stemmerne til noget andet end det, vælgeren havde i sinde.

I meddelelsen står der også, at de berørte stemmesteder har haft tilstrækkeligt med maskiner i reserve til at de tekniske problemer ikke har påvirket valghandlingen.

Læs også: Analyse: Hvad kan vi lære af e-valgsdebatten?

»Touch screen-stemmemaskine vælgere har mulighed for at gennemse deres valg og lave endelige rettelser på en opsummeringsskærm inden deres stemme bliver afgivet. Hvis en maskine ikke afspejler vælgerens valg, så bør vælgeren gør en valgtilforordnet opmærksom på det inden stemmen bliver afgivet,« står der blandt andet i udtalelsen ifølge Ars Technica.

Flere andre problemer har ramt midtvejsvalget. Et andet eksempel er fra Connecticut, hvor guvernør Dan Malloy har forlænget flere valgsteders åbningstider som følge af ikke nærmere specificerede it-problemer. Og North Carolina var der eksempler på, at de forkerte lister med stemmeberettigede var blevet læst ind på USB-nøgler.

Ifølge Ars Technica, så er elektronisk stemmeafgivelse i USA på retur, fordi vælgere og valgtilforordnede har dalende tillid til de elektroniske stemmesystemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Rene Madsen

Ifølge Ars Technica, så er elektronisk stemmeafgivelse i USA på retur, fordi vælgere og valgtilforordnede har dalende tillid til de elektroniske stemmesystemer.

Hvorfor er der nogle mennesker, som bare gerne vil se jorden brænde.

Der er steder, hvor IT ikke er løsningen og valg er et af stederne, hvor: kosten for løsningen og risikoren for fejl er for stor. Ikke at forglemme personers evne til at gennemskue løsningen, ikke hænger sammen med den opgave man forsøger at løse.

  • 1
  • 1
#2 Flemming Madsen

Accuvote systemet er åbenbart lavet af Premier Election Solutions, tidligere Diebold.

Når man ser på deres historik omkring fejl ved e-valg, så vil jeg hellere brændemærkes end stemme på deres elendige maskiner.

At de stadig kan blive certificeret til at levere stemme-maskiner, kan kun skyldes enorm korruption i de forskellige valg-udvalg i staterne.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere