It-BOB sparer Region Sjælland for millioner

Ny webbaseret applikation til håndtering af bedst og billigst (BOB) medicin forventes at give millionbesparelser i Region Sjælland.

BOB er forkortelsen for Bedst og Billigst og navnet på et nyt it-system, som Region Sjælland har fået udviklet til sikring af, at kunderne altid får den bedste og billigste medicin.

»Med over otte tusinde forskellige slags medicinske præparater, hvor der oven i købet kommer nye til hele tiden, er det i dag næsten umuligt for en læge at få et overblik og kendskab til, hvad der både er bedst og billigst lige nu. Men det kan lægerne nu få en langt bedre mulighed for med vores nye unikke system,« siger lægemiddelkonsulent i Region Sjælland Kirsten Schæfer, i en meddelelse fra regionen.

Millionbesparelser

Regionen håber, at det nye system hvert år kan give en besparelse på i størrelsesordenen 50 millioner kroner på kontoen til medicintilskud. Dertil kommer besparelser for den enkelte borger. Regionen forventer endvidere, at når systemet er kørt helt ind, så vil besparelserne vise sig at blive endnu større - ikke mindst hvis andre regioner og læger også ønsker at bruge BOB.

»Vores webbaserede BOB står klar til at blive taget i brug, så det næste skridt er sammen med lægerne at opbygge et måde at bruge systemet på i praksis,« siger Kirsten Schæfer videre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere