It-bestikkelsessag: Sigtet for at modtage rejser og konto med én million
En af de sigtede i sagen om mulig bestikkelse i Region Sjælland skulle angiveligt have modtaget blandt andet en rejse til Dubai til en værdi af 80.000 kroner samt et sponsorat til 100.000 kroner. Det skriver TV Øst. Derudover skulle han sammen med flere kolleger have fået stillet en konto med én million kroner til rådighed af en it-leverandør, skriver Ritzau ifølge DR.
De muligvis ulovlige forhold skal angiveligt være foregået i perioden 2007 til 2015. Der er nedlagt navneforbud i sagen, og grundlovsforhørene foregår for lukkede døre.
13 personer blev tirsdag anholdt og sigtet i sagen, ligesom politiet ransagede 17 adresser. Ifølge Computerworld skulle politiet tirsdag have aflagt it-leverandøren Atea et besøg.
Ifølge Ekstra Bladet skulle 1,5 procent af Region Sjællands it-omsætning hos Atea være sat til side på en konto, som de angiveligt korrupte medarbejdere kunne trække på.
Det andet it-selskab, der er involveret i sagen, skulle ifølge Ekstra Bladet være 3Ait, som blev stiftet af tidligere topchefer fra Atea. Ifølge TV Øst er tre af de sigtede tidligere topchefer fra et it-firma, som sammen har stiftet et nyt selskab.
Ud af den million kroner på den pågældende konto, skulle medarbejderne angiveligt have brugt cirka 400.000 til private rejser, hotelophold og fortæring.
Ud over medarbejdere fra Region Sjælland skulle også højtstående medarbejdere fra Rigspolitiet og Kriminalforsorgen ifølge Ekstra Bladet være blandt de personer, der er sigtet i sagen.
Både politiet og Region Sjælland er foreløbig tavse med yderligere oplysninger i sagen, som lige nu efterforskes af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Ud af de 13 anholdte bliver fem-seks personer fremstillet i grundlovsforhør tirsdag eftermiddag, skriver DR.
Region Sjælland oplyser til Version2, at regionen ikke ønsker at kommentere sagen yderligere, ud over hvad regionen allerede har offentliggjort i en pressemeddelelse.
Heraf fremgår det, at regionen for to uger siden har indgivet en anmeldelse til politiet vedrørende en mistanke om ulovligheder i samarbejdet med én eller flere it-leverandører.
Blandt de anholdte i sagen er flere medarbejdere i Region Sjælland, hos to it-leverandører samt en medarbejder hos Rigspolitiet.
Ifølge Ekstra Bladet er den anholdte medarbejder fra Rigspolitiet 'centralt placeret i Rigspolitiets it-afdeling'. Ifølge TV Øst er to af de personer, som fremstilles i grundlovsforhør 'ledende medarbejdere' i Region Sjælland og Rigspolitiet.
Det har ikke været muligt for Version2 at få oplyst, hvorvidt der er tale om sag af nyere karakter, eller om den involverer forhold, der ligger flere år tilbage. Det har heller ikke været muligt at få oplyst, hvilke it-leverandører der er involveret eller medarbejdere i Rigspolitiets rolle i forbindelse med it-leverandører til Region Sjælland.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.