It-ansatte på KU skriger på cloudløsninger

It-funktionen på Københavns Universitet er præget af ustandardiserede løsninger. De ansatte håber, at skyen kan redde dem.

På Københavns Universitets Institut for Psykologi modtager it-administrationen dagligt mange forskellige typer henvendelser. It-administrator Morten Paludan oplever, at han sjældent kan tilbyde brugerne færdige løsninger og må klare udfordringer og behov, som de opstår. Det medfører oftest kostbare og ufleksible løsninger.

»Som det er nu, er vi nødt til at lave ad hoc-løsninger på det enkelte problem. Der kommer hele tiden nye og forskellige typer projekter fra brugerne. Lige nu har vi for eksempel et videoprojekt kørende, der kræver rigtig meget lagerkapacitet, som vi ikke har,« siger Morten Paludan til Version2.

Læs også: Supermarkeds-køling halverer elregning i KU's datacenter

Morten Paludan så gerne, at man fik implementeret cloudteknologi i KU's infrastruktur. Med den skaleringsmulighed, der ligger i skyen, ville administrationen i dette tilfælde lettere kunne skalere mængden af lager ud fra det enkelte projekts og brugeres behov. Det ville alene give en billigere og mere fleksibel løsning på alle fremtidige lagerkapacitetsproblemer.

»I stedet for at indkøbe rigtig mange eksterne harddiske, ville man med en cloudløsning i stedet kunne levere storage over netværket, hvor man for eksempel betaler en pris per megabyte« siger Morten Paludan.

Læs også: HP lancerer privat sky-as-a-service

Men noget kunne tyde på, at skyen er på vej til Københavns Universitet. Morten Paludan fortæller, at der bygges nye serverrum i den centrale del af it-administrationen. Så Morten Paludan håber, at de i fremtiden vil få adgang til skyens mange muligheder.

»Vi håber på at kunne tilbyde vores brugere nogle mere sammenhægende løsninger. I den centrale del af KU er man i gang med at bygge nye serverrum med blade-servere, og jeg kan forstå, at man i den forbindelse tænker i en eller anden form for cloudmodel. Så jeg håber, at vi kan være med til at påvirke processen.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Nilsson

Jeg vil mene at det er relativt enkelt at benytte Cloud på KU allerede uden at kende deres setup, så benytter de garanteret allerede VMWares virtualiseringsteknologi og vil med det rette samarbejde med en ekstern cloud leverandør være i stand til at oprette en forbindelse mellem deres VMWare miljø og udbyderens. Det vil give en bedre skalering, men det kræver også at man er helt sikker på at WAN forbindelsen kan trække læsset og det er nok mere der problemet ligger selvom jeg antager at KU har en af danmarks bedste internetforbindelser.

Så måske en venlig forespørgsel hos IT-afdelingen vil give Morten det han ønsker :)

--
Peter Nilsson
http://pnilsson.dk

  • 0
  • 0
Steen S P

...hvorfor tror de at en "cloud" løsning kan løse alle deres problemer?

At de ikke kan tilbyde brugerne færdige løsninger og må klare udfordringer og behov som de opstår ændrer en cloudløsning vel ikke ved?

Det er jo heller ikke anderledes end den situation mange andre virksomhder står. Der er masser af brugere som har et ønske om det ene eller det andet, men det betyder jo ikke at andre laver løsninger til alt hvad brugerne efterspø'r.

/Steen

  • 0
  • 0
Peter Nilsson

det har du ret i.

cloud løser ikke noget som it-afdelingen ikke kan tilbyde idag og nej der er intet som kan skalere i en uendelighed.

cloud er et modeord og egentlig er software as a service og cloud bare software tjenester og virtualisering :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize