It-afdelingerne har ikke styr på gennemskuelighed i Kubernetes-systemer

20. januar kl. 10:243
It-afdelingerne har ikke styr på gennemskuelighed i Kubernetes-systemer
Illustration: MAGNIFIER / Bigstock.
De gamle værktøjer til overvågning og styring fungerer ikke i container- og cloud-miljøer, mener it-chefer over hele kloden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Over halvdelen af adspurgte it-ledere i en undersøgelse indrømmer, at deres organisation har blinde punkter i forhold til at kunne overvåge komplekse multicloud- og containermiljøer. Det skriver mediet Computerweekly.

Tallet fremgår af rapporten '2022 Global CIO report,' som bygger på en global undersøgelse af 1.300 it-chefer og ledende medarbejdere, der er involveret i infrastrukturstyring i store virksomheder med mere end 1.000 ansatte. Undersøgelsen er gennemført af Coleman Parkes på vegne af virksomheden Dynatrace.

It-cheferne i undersøgelsen er også bekymrede over den stigende kompleksitet i forbindelse med overvågning af miljøer, der bruger Kubernetes.

Ifølge undersøgelsen siger 59 procent af it-cheferne, at traditionelle overvågningsløsninger af infrastruktur ikke længere er velegnet, i en verden der består af cloud og Kubernetes. Cheferne ønsker sig i stedet platforme, der kan give end-to-end-overvågning på tværs af multicloud-miljøer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også 59 procent af it-cheferne mener, at styring af infrastruktur er en stigende byrde i forhold til resurser. Det hænger - ikke overraskende - sammen med et stigende forbrug af cloud-tjenester, og tvinger it-afdelinger til hele tiden at skifte mellem forskellige løsninger og dashboards, for at få den nødvendige indsigt.

Behovet for at anvende mere end én overvågningsløsning på tværs af multicloud-miljøer gør det efter chefernes mening svært at optimere infrastrukturens ydeevne og resurseforbrug. 62 procent oplever, at blinde pletter i miljøerne er en voksende risiko for den digitale transformation, da it-holdene ikke har nogen nem måde at overvåge teknologierne på fra ende til ende.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. januar kl. 13:39

Overskrift:

IT teams blind to Kubernetes observability

Hvem har lavet rapporten:

The 2022 Global CIO report, ..., was conducted by Coleman Parkes and commissioned by Dynatrace.

Og så står der noget om multicloud.

Over half of the IT leaders surveyed admitted their organisations have “observability blind spots” in terms of being able to monitor the complex multicloud and containerised environments.

Hvad mon Dynatrace sælger (https://en.wikipedia.org/wiki/Dynatrace).

The Dynatrace Software Intelligence Platform uses a proprietary form of AI called Davis to discover, map, and monitor applications, microservices, container orchestration platforms such as Kubernetes, and IT infrastructure running in multicloud and hybrid-cloud environments, and provides automated problem remediation

Nederst i artiklen fremgår det da også at Dynatrace løser alle de problemer de selv lige har opridset.

Et interessant spørgsmål er så, hvem er Dynatraces primære konkurrent i dette marked. (Mulighederne kunne være legacy monitoring products, cloud built in solutions så som cloudwatch etc.)

Dependencies are growing at an exponential pace, driven by faster deployment frequency and cloud-native architectures that bring constant change. Open source technologies complicate things by adding even more data for teams to deal with.

Bemærk at det ikke fremgår af deres undersøgelse om Open source nu også rent faktisk er mere kompliceret, det er derfor bare Bernd Greifeneder fra Dynatraces opfattelse.

Min opfordring til Dynatraces kunder vil derfor være lige at kigge Open source tilbudene igennem endnu engang, de må jo kunne noget når nu Dynatrace er nødt til at advare mod dem.

2
20. januar kl. 13:26

De kunne jo kigge p[ https://github.com/prometheus-operator/kube-prometheus - communitiets centrale prometheus for kubernetes - og da Prometheus i forvejen er måden at overvåge, vil samme metoder kunne anvendes udenfor Kubernetes også.

Så problemet eksisterer kun for dem der ikke har fulgt med udviklingen og er skiftet til Prometheus. Køber man Red hat OpenShift (Kubernetes med support) så er det også Prometheus der anvendes.

Diverse applikationer kan så også tilføjes til ens overvågning vha. det der kaldes mixins.

Så en udbredt open source løsning findes - omend tilsyneladende ikke særlig kendt

1
20. januar kl. 12:42

Er en væsentlig del af argumentet for Kubernetes og cloud ikke evnen til hurtigt at skalere til den efterspørgelse som der er?

For at kunne håndtere peaks bedre, så er det også nødvendigt at kunne overvåge hvornår det er nødvendigt at etablere flere instanser af den samme funktion , fx webfrontend.

Det lader til at der er nogle it-chefer der anvender cloud og Kubernetes forkert!