It-afdelinger tvinges til at overvåge kollegers internet-brug

Selv i virksomheder uden en it-politik bliver it-afdelingen mange steder sat til at overvåge medarbejderne. Det sker, selvom det er ulovligt at overvåge brugen af pc'erne uden at oplyse om det.

Halvdelen af de danske virksomheder har ikke en it-politik for, hvad medarbejderne må bruge pc'en til i arbejdstiden, men alligevel bliver it-afdelingen mange steder sat til at overvåge deres kolleger.

Det fremgår af en rundspørge, som it-fagforeningen Prosa har lavet i samarbejde med Avisen.dk.

Ifølge it-folkene, så bliver medarbejdernes brug af pc'erne overvåget i mere end 31 procent af de virksomheder, som ellers ikke har en it-politik for brug af arbejdspc'en.

»Det er rystende, at det er så mange. Det er ulovligt at overvåge, når medarbejderne ikke er oplyst om det,« siger forbundssekretær Hanne Lykke Jespersen fra Prosa til Avisen.dk.

Ifølge Prosa har fagforeningen set eksempler på sager, hvor medarbejdere er blevet fyret på baggrund af oplysninger, der er blevet indsamlet hemmeligt gennem overvågning.

Overvågning kan omfatte e-mails og besøg på websteder, men kan også udvides til at måle eksempelvis, hvor længe en medarbejder er væk fra sin pc eller til, hvad mobiltelefonen bliver brugt til.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Erik Cederstrand

så jeg er da ligeglad med at min arbejdsgiver spilder sin tid med at følge med i mit PC/telefon brug. Det kan da allerhøjest give anledning til lønforhøjelse, ikke?

Tværtimod. Alle de penge de bruger på nyttesløs overvågning af dig skal jo komme et sted fra. Din lønforhøjelse var blevet større, hvis de droppede overvågningen.

  • 0
  • 0
#7 Rene Lauridsen

quote "Næsten alle steder jeg bruger computer logger jeg ind på min server via fjernskrivebord og benytter mit eget skrivebord. Forsøg i bare at hold øje med den... Hvis i kan : "

det er da let nok. der findes overvågnings programmer du bla. kan bede om af sende screendumps til en bestemt IP eller mappe. Det kan også overvåge hvilke winduer du har åbne og hvad du taster i dem

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere