Ista-hackere offentliggør stjålne virksomhedsdata

16. august 2022 kl. 10:26
Ista
Illustration: Pressefoto/Ista.
Det danske energiselskab Ista blev offer for et cyberangreb i slutningen af juli. Nu melder selskabet, at hackerne har offentliggjort en pakke med stjålne data.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hackergruppen bag angrebet på det danske energiselskab Ista, der har stået på siden 25. juli, har nu offentliggjort stjålne data.

»I dag har vi identificeret aktivitet i forbindelse med virksomhedsdata, der er stjålet fra vores servere. En datapakke i forbindelse med angrebet blev offentliggjort af en hackergruppe,« lyder det i en meddelelse på Ista Danmarks hjemmeside.

»Sammen med erfarne kriminaltekniske eksperter indledte vi straks en omfattende analyse af datapakken for at fastslå, hvilke data der er blevet offentliggjort.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdet er stadig i gang, og virksomheden forventer yderligere resultater af analysen i begyndelsen af indeværende uge.

en Q & A-side, som Ista har oprettet i forbindelse med cyberangrebet, hverken be- eller afkræfter Ista, at der er tale om et ransomware-angreb, ligesom man ikke ønsker at give oplysninger om eventuelle gerningsmænd af hensyn til de igangværende undersøgelser.

Ista har 150 ansatte i Danmark og 6000 ansatte fordelt på 22 lande. Alle 22 lande i koncernen er berørt af angrebet. I Danmark ejer Ista selskaberne Clorius og Varmekontrol.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger