ISS ramt af cyberangreb

Illustration: alexskopje / bigstock
ISS blev i mandags ramt af et cyberangreb. Ifølge virksomheden blev der hurtigt taget hånd om sagen, men kriminalteknikere arbejder stadig på at skaffe flere oplysninger.

Mandag blev den danske servicevirksomhed ISS ramt af en cyberangreb. ISS har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, hvilke konsekvenser hændelsen vil have for virksomheden.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Men Ifølge Rajiv Arvind, kommunikationskonsulent hos ISS, blev der hurtigt taget hånd om situationen.

»Der blev lukket ned for en række systemer på tværs af kontorer og lande for at isolere hændelsen, og tilkaldt forskellige specialister. Der arbejdes stadig på at genoprette systemerne visse steder,« fortæller han.

Ville først danne sig overblik

Årsagen til angrebet er fundet, men Rajiv Arvind vil ikke uddybe, om man ved, hvor det er kommet fra. Dog forklarer han, at kriminalteknikere lige nu arbejder på at skaffe så mange oplysninger som muligt.

Selvom hændelsen fandt sted mandag, offentliggjorde ISS den først onsdag. Det skyldes ifølge Rajiv Arvind, at virksomheden skulle bruge noget tid på danne sig et overblik over angrebets størrelse og finde kilden.

En lignende situation fandt sted sidste år, hvor høreapperatkoncernen Demant blev angrebet af malware. Det kom til at koste dem omkring 550 millioner kroner, da systemerne først blev gendannet flere uger efter cyberangrebet.

Dog vurderer Rajiv Arvind, at angrebet mod ISS vil have færre konsekvenser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere