Internetudbydere med onde hensigter kan underminere bitcoin uden en lyd

Bitcoinvalutaen er under pres fra flere sider

Et samarbejde mellem to universiteter i henholdsvis Schweiz og Israel har affødt to angrebsmetoder, der potentielt kan henholdsvis lamme og underminere kryptovalutaen Bitcoin. Sandsynligvis uden at Bitcoin-udviklerne bemærker det, før det er for sent.

Læs også: Nets indgår fintech-samarbejde: Vil lade banker tilbyde konti til Bitcoin-brugere

For lige meget hvor smart den digitale valuta er, er den dybt afhængig af internettet. Og siden en internetudbyder kan route trafikken, som det passer den, ved at ændre i BGP'en, kan internetudbydere skabe et hul mellem diverse parter i bitcoinsystemet. Det skriver theregister.co.uk.

Læs også: Apple afviser 'naive' hackeres afpresningsplan: Kræver iTunes-gavekort i bytte for brugerdata

Det udgør en trussel mod bitcoins infrastruktur, for den form for angreb via selve internet-infrastrukturen kan bitcoin-udviklerne næppe forsvare sig mod.

Hvis A eksempelvis udvinder en bitcoin og sælger den til B, mens en ISP har lavet et hul i internettrafikken mellem dem, så vil bitcoin-udviklerne eksempelvis være nødt til både at annullere den udvundne bitcoin og selve handelen. Og de to parters tiltro til systemet vil aftage.

Læs også: Politi vil konfiskere Bitcoins i narkosag

Alternativt kan internetudbyderen (eller en insider hos en internetudbyder) forsinke trafikken mellem to blockchain-parter. I så fald kommer der rod i, hvilken version af de bitcoin der handles mellem de to parter, der er den nyeste.

Ifølge The Register er der allerede flere eksempler på, at ISP’er ved at pille ved BGP’en kan gøre livet surt for brugere af deres tjenester. Senest da Telia sendte al Europas trafik til Hong Kong, og deres mange europæiske kunder oplevede, hvordan alt, der var netbaseret, fra det ene øjeblik til det andet gik i sort.

Læs også: Nye spor fra bankkup: Måske er Nordkoreas cyberformåen faktisk helt vild

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere