Island: 11 anholdt for at stjæle 600 computere til bitcoin-mining

7. marts 2018 kl. 08:254
Island: 11 anholdt for at stjæle 600 computere til bitcoin-mining
Illustration: Janeuk86, BigStock.
Det islandske politi har stadig ikke kunnet finde 600 stjålne computere, der antages at skulle bruges til bitcoin-mining. Ekspert sammenligner tyveriet med at stjæle gravemaskiner for selv at kunne bruge dem til at mine.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

600 computere er stjålet - 11 personer er anholdt, men computerne er ikke dukket op igen. Der er gang i krypto-kriminaliteten på Island disse dage.

Selvom Island er blevet en krypto-mining-hub, så mener Preben Mejer, CEO for it-rådgivningsfirmaet Radr og fremtidsforsker, at tyveriet snarere ligner et tyveri af udstyr end af bitcoin, skriver DR.

»Når jeg læser det, der er skrevet om de her computere, så ser det ikke ud til, at der har været bitcoins på selve computerne. Så det svarer til, at tyvene har stjålet gravemaskiner, som de vil bruge til selv at grave eller "mine" efter bitcoins,« siger han til DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at kryptovalutamarkedet er det rene vilde vesten, hvor mange er ramt af guldfeber og tyr derfor til at stjæle for at sikre sig en bid af kagen.

Grunden til, at der bliver minet så meget kryptovaluta på Island, er, at strømmen er meget billig på den nordatlantiske ø.

De manglende computere har ifølge NBC News en værdi af næsten 2 millioner dollar, men gennem sin GPU-kraft kunne de hurtigt generere meget mere værdi via kryptomining.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
7. marts 2018 kl. 13:08

Ja det er bedre at bruge Antminere end grafikkort, men jeg har selv én maskine med ét grafikkore kørende og det giver mere end jeg bruger i strøm :)

Hvis det er Antminere så skal man bare gå efter larmen.... de støjer som en i hel.....

3
7. marts 2018 kl. 13:02

Hver fysiske maskine har nok haft 6 grafikkort så antallet er nede på 100 - men ok... clickbait er desværre det mest vigtigste

Hvis denne er korrekt, så ja: https://securityaffairs.co/wordpress/69805/security/600-powerful-computers.html

Læste et andet sted at det var Antminere, og så er det jo nok "600 computere", da det det ikke er specielt effektivt at mine Bitcoins (BTC) med grafikkort. Ethereum (ETH) og andre cryptovalutaer kan man mine med grafikkort....

Måske en blanding af det hele ?

2
7. marts 2018 kl. 09:40

Antallet af computere er meget lavere men det er 600 grafikkort. Hver fysiske maskine har nok haft 6 grafikkort så antallet er nede på 100 - men ok... clickbait er desværre det mest vigtigste