Island: 11 anholdt for at stjæle 600 computere til bitcoin-mining

Illustration: Janeuk86, BigStock
Det islandske politi har stadig ikke kunnet finde 600 stjålne computere, der antages at skulle bruges til bitcoin-mining. Ekspert sammenligner tyveriet med at stjæle gravemaskiner for selv at kunne bruge dem til at mine.

600 computere er stjålet - 11 personer er anholdt, men computerne er ikke dukket op igen. Der er gang i krypto-kriminaliteten på Island disse dage.

Selvom Island er blevet en krypto-mining-hub, så mener Preben Mejer, CEO for it-rådgivningsfirmaet Radr og fremtidsforsker, at tyveriet snarere ligner et tyveri af udstyr end af bitcoin, skriver DR.

»Når jeg læser det, der er skrevet om de her computere, så ser det ikke ud til, at der har været bitcoins på selve computerne. Så det svarer til, at tyvene har stjålet gravemaskiner, som de vil bruge til selv at grave eller "mine" efter bitcoins,« siger han til DR.

Han mener, at kryptovalutamarkedet er det rene vilde vesten, hvor mange er ramt af guldfeber og tyr derfor til at stjæle for at sikre sig en bid af kagen.

Læs også: Ny kryptovaluta-feber er begyndt: Grafikkort flyves til Island

Grunden til, at der bliver minet så meget kryptovaluta på Island, er, at strømmen er meget billig på den nordatlantiske ø.

De manglende computere har ifølge NBC News en værdi af næsten 2 millioner dollar, men gennem sin GPU-kraft kunne de hurtigt generere meget mere værdi via kryptomining.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jens Jönsson

Hver fysiske maskine har nok haft 6 grafikkort så antallet er nede på 100 - men ok... clickbait er desværre det mest vigtigste

Hvis denne er korrekt, så ja: http://securityaffairs.co/wordpress/69805/security/600-powerful-computer...

Læste et andet sted at det var Antminere, og så er det jo nok "600 computere", da det det ikke er specielt effektivt at mine Bitcoins (BTC) med grafikkort. Ethereum (ETH) og andre cryptovalutaer kan man mine med grafikkort....

Måske en blanding af det hele ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere