Islamistiske hackere tvinger fransk TV-netværk i knæ

10. april 2015 kl. 09:082
Onsdag var det franske TV-netværk TV5Monde udsat for et omfattende hackerangreb, der blandt andet tvang tv-stationen til at slukke for dens ialt 11 tv-kanaler og lukke hjemmesiden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Onsdag aften omkring klokken ti blev den franske tv-netværk TV5Monde udsat for et hackerangreb, der sendte alle tv-stationens kanaler i sort i adskillige timer og i skrivende stund stadig har lagt hjemmesiden ned. Det skriver Networkworld.

Hackergruppen bag angrebet kalder sig ‘the CyberCaliphate’ og sympatiserer tilsyneladende med terrororganisationen Islamisk Stat. Gruppen har tidligere taget ansvar for kompromitteringen af mediet Newsweeks Twitter-konto og den amerikanske forsvarskommandos ditto.

Ud over at tvinge stationen til at slukke for alle kanaler, ændrede gruppen stationens logo på Facebook og postede ID-kort tilhørende franske soldater, der er involverede i kampen mod Islamisk Stat-organisationen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
10. april 2015 kl. 09:43

https://twitter.com/vinzniv/status/586191389198852098 , når en tvstation ligefrem sender login og passwords ud til en bred målgruppe i forbindelse med det daglige program, i form af synlige sedler med det på, skal vi vist ikke havde så ondt af dem.

2
11. april 2015 kl. 21:07

Jeg kan se et URL, en email adresse, en liste med lokal telefonnr., et nød lokal nr.. Det burde de ikke vise. Men hvor er de omtalte kodeord?