iSCSI er en genvej til SAN

2 kommentarer.  Hop til debatten
For mindre it-afdelinger med begrænsede budgetter er iSCSI et tillokkende alternativ til Fibre Channel.
3. april 2007 kl. 11:27
errorÆldre end 30 dage

Selv en lille it-afdeling på to mand kender til almindelig IP-netværksteknologi, men har sandsynligvis ikke megen erfaring med Fibre Channel. Alene af den grund kan standarden iSCSI være et fornuftigt alternativ, når der skal opbygges et Storage Area Network eller SAN.

Fordelen ved iSCSI er, at man kan basere et SAN på almindeligt netværksudstyr og endda benytte den eksisterende infrastruktur, hvis man kan leve med en lidt lavere ydelse, end den der tilbydes af de noget dyrere Fibre Channel-systemer.

»Hvis du ikke har foretaget væsentlige opgraderinger af dit netværk inden for de sidste tre år, så bør du gøre det. Det var ok for os, fordi vi havde installeret Gigabit Ethernet med en ny switch for et par år siden,« siger netværksansvarlig Mike Leather fra Safeway Insurance Group til NewsFactor.

En anden fordel ved iSCSI er ifølge flere af de organisationer, der har taget standarden til sig, mulighederne for at kombinere den med virtualisering af servere og erstatte Direct Attached Storage med et mere fleksibelt SAN.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. april 2007 kl. 08:57

FC kører i dag typisk ved 2-4 Gbps, men hvis man ellers har hardware til det, kan iSCSI jo køre 10 Gbps – hastigheden bestemmes jo kun af den underliggende transport, der typisk er Ethernet-baseret.

Ser man på roadmap for Fibre Channel (http://www.fibrechannel.org/OVERVIEW/Roadmap.html), forventes 8 Gbps at være på markedet i 2008 og i 2011 ventes 11 Gbps.

Reelt vil iSCSI derfor altid tilbyde højere hastighed en FC, især hvis man benytter hardware til at sikre, at man kan udnytte den båndbredde, som er til rådighed.

Interessant er det jo også, at iSCSI primært blev lanceret på at kunne køre over det eksisterende netværk, men man kan sagtens forestille sig en udvikling hen imod at anvende ét netkort til data og et andet til iSCSI – således er stikkene i ens SAN blot udskiftet fra FC til Ethernet.

1
4. april 2007 kl. 08:27

Mange it installationer benytter Fibre Channel fordi de ikke ved bedre eller fordi der ikke var noget alternativ da de købte deres løsning. Idag kan man få iSCSI løsninger som er på linie med Fibre Channel, som koster en brøkdel at drifte. Mange lader sig "skræmme" af at iSCSI kun benytter 1Gb, men de færreste ved hvor stor båndbredde de har brug for eller hvor meget båndbredde deres eksisterende FC baseret SAN benytter og derved baserer deres valg på gæt.