IronPython skal have nyt liv efter to års dvale

Illustration:
Udviklerne af IronPython står over for at skulle indhente flere vigtige opdateringer, hvis projektet skal være relevant.

IronPython er hverken navnet på en obskur figur i Marvel-universet eller titlen på min steampunk fanfic-trilogi, men derimod et projekt, der binder programmeringssproget Python sammen med .Net-platformen.

Projektet har imidlertid ligget stille i to år, men nu skal det genoplives. Den tidligere tovholder på IronPython overlader nemlig tøjlerne til to andre udviklere og påtager sig ansvaret for, at projektet er gået i stå, skriver Infoworld.

Python er et populært programmeringssprog, og en af fordelene er muligheden for at bruge biblioteker skrevet i eksempelvis C. Det udnytter Python-pakker som Numpy.

IronPython kan gøre noget tilsvarende, men blot give adgang til .Net-platformen og lade Python-applikationer trække på .Net-biblioteker og C#.

Men IronPython er ikke blevet opdateret til at understøtte Python 3, og som Python-implementering mangler IronPython også understøttelse af de førnævnte C-biblioteker. En del af arbejdet er gjort, men det er ikke færdigt.

IronPython er ét af de tidligere Microsoft-projekter, der er blevet open source, som vil kunne drage fordel af, at .Net Core nu er frigivet som open source, men det kræver altså en opgradering af selve Python-delen af IronPython.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gustav Brock

Som det er nu, er IronPython nærmest et skoleeksempel på, hvordan man skræmmer potentielle Python-udviklere væk. Næsten uanset, hvad man prøver, mangler der hele tiden et eller andet for at komme videre. Det er træls.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere