Irlands data-kommissær undersøger Google og Tinder

3 kommentarer.  Hop til debatten
Irlands data-kommissær undersøger Google og Tinder
Illustration: weedezign, BigStock.
Dansk og norsk involvering i undersøgelse af anvendelsen af lokationsdata.
6. februar 2020 kl. 11:14
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Irlands kommissær for databeskyttelse har åbnet undersøgelser af søgegiganten Google og dating-appen Tinder.

Det skriver avisen The Irish Times.

I en erklæring udtaler kommissæren, at undersøgelsen af ​​Google begyndte, efter myndigheden blev bekymret over spørgsmål, der vedrører, hvordan virksomheden behandler lokationsdata og gennemsigtigheden i de foranstaltninger, virksomheden anvender i forbindelse med data.

Det sker med dansk involvering i sagen. På Twitter skriver Anette Høyrup, som seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vores klage over Google (lokation-tracking) indgår i det irske datatilsyns undersøgelse. Ligeledes Tinder-klagen, takket være Forbrukerrådets app-analyse,« med henvisning til det norske forbrugerråd.

I forbindelse med Tinder udtaler den irske kommissær, at myndigheden lancerede undersøgelsen efter at en række problemer blev identificeret af enkeltpersoner i Irland og i hele EU:

»De identificerede problemer vedrører løbende behandling af brugernes personlige data med hensyn til dens behandlingsaktiviteter i relation til Tinder-platformen, gennemsigtigheden omkring den løbende behandling og virksomhedens overholdelse af forpligtelser.«

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
6. februar 2020 kl. 18:06

Har du også et problem med Synoptik og andre brilleforretninger, der tilbyder aldersrabat?

2
6. februar 2020 kl. 16:38

"Ved samme lejlighed bør de også se på tinders ulovlige forskelsbehandling af folk pga. alder." ......

Hold nu op. Virksomheder bør selv have lov til at bestemme hvor meget et abonnement koster, uanset om du er 18 år eller 68.

Det er kun ulovligt, fordi nogle politikere har besluttet det skal være det, ligesom så mange andre offerløse gerninger.

Hvis det var ulovligt at gå på gaden med rødt hår efter klokken 20 i hverdagene, er du så typen der vil kontakte politiet og fortælle om det? Det er jo ulovligt!

1
6. februar 2020 kl. 16:21

Ved samme lejlighed bør de også se på tinders ulovlige forskelsbehandling af folk pga. alder.

Eks en 20 årig person betaler mindre for et guld medlemskab end en på 30 år. Det er ulovligt. ( opret en facebook profil på 20 år og tilmed dig tinder med den og bemærk medlem pris.. Opret en facebook profil på 30 år og bemærk medlem prisen = de er forskellige, sværere er det ikke at afsløre snyd.

Jeg har forsøgt at gøre datatilsynet og andre opmærksom på dette i over et år, men INGEN gider gøre noget som helst.! Jeg har også flere gange skreve til tinder flere gange og gjort opmærksom på man ikke må diskriminere pga. alder, de enten sylter mit brev eller svare retur med et std brev som intet har med sagen at gøre. hmmmm

Yderligere så vil ejerne af Tinder i fremtiden gøre brug af biometri, dvs. de vil bede folk uploade eks 3 billeder fra forskellige vinkel og holde det op imod eks et pas billede. ( noget i den dur )..
her begynder det er blive rigtigt interessant, for hvad bruger Tinder og andre dating websider mon disse billeder til.. hvem kunne de finde på at sælge folks identitet til. ( eks er det kommet frem at virkosmheder har stjålet folks billeder/biometri fra facebook og solgt dette til politiet i New York mener jeg det var ).

PS.. iøvrigt blev tinder i 2018 dømt ved domstolene for ulovlig forskels behandling i USA.

A California appeals court has found the dating app Tinder's pricing model to be discriminatory and says the company must stop charging older customers more for its paid premium service.https://www.reuters.com/article/us-iac-tinder-lawsuit/iac-must-face-tinder-co-founders-2-billion-lawsuit-ny-appeals-court-idUSKBN1X82BI