Iranske hackere har længe prøvet at hacke USA's elforsyning

Illustration: vectorfusionart / bigstock
Flere eksperter og amerikanske myndigheder spår, at Iran vil hævne et amerikansk mord på en iransk general med hackerangreb. Men iranerne har længe forsøgt at hacke amerikanerne.

Det seneste mord på den iranske general Qasem Soleimani øger risikoen for, at iranske hackergrupper vil forsøge at hacke kritisk infrastruktur i USA, advarer US Cert, der er it-sikkerhedsmyndighed i USA.

Men faktisk har iranske hackergrupper allerede været i gang med at prøve at hacke kritisk infrastruktur i nordamerika i flere år, skriver Wired.

Så vidt man ved, har de endnu ikke sikret sig adgang, der kan lukke ned for eksempelvis elnettet i dele af USA, men man ved med sikkerhed, at især gruppen Refined Kitten, også kendt som APT33, har forsøgt at skaffe sig en sådan adgang i årevis.

Uvidst, hvor meget adgang iranerne har

En nylig rapport fra sikkerhedsfirmaet Dragos gør det ifølge Wired tydeligt, at angreb finder sted.

Men den gør ikke klart, hvilken it-adgang iranerne har den dag i dag.

»My concern with the Iran situation is not that we're going to see some new big operation spin up," siger Rob Lee, der er sikkerhedskonsulent hos Dragos og tidligere NSA-ansat til Wired og fortsætter:

»My concern is with access that groups might already have.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peder Simonsen

Et oplagt mål for Iran vil være TRUMP's imperium af forretninger og angribe dem i stedet for USA's civile befolkning. ( bemærk Irans plakat propeganda hvor man holdt hovedet på Trump i en hånd ).

Men det vil blive tolket som en agreb på usa uanset hvad.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere