Myndighederne i Iran har forbudt Pokemon Go spillet på grund af såkaldte 'sikkerhedsproblemer', dog uden nærmere detaljering, skriver BBC.
Beslutningen er truffet af den statsenhed i landet, der fører tilsyn med onlineområdet, kaldet Det høje Råd for Virtuelle Rum.
Iran følger med beslutningen ikke alene efter en række andre lande, der har udtrykt bekymring for sikkerheden i forhold til spillet, fordi det får brugerne ud på alverdens steder i den virkelige verden.
Men Iran bliver altså det første land, der decideret forbyder Pokemon Go.
Trods restriktionen fortsætter iranerne med at diskutere spillet på de sociale medier.
Indgreb i andre lande
I andre lande er der udstedt mere begræsende restriktioner eller grebet ind på anden vis, efter at myndigheder har erfaret, hvordan spillet påvirker almindelige mennesker til f.eks. at gå ind på områder uden offentlig adgang eller hen til mindesmærker for f.eks. Holocaust, som man mener ikke bør forstyrres.
Indonesien har således forbudt politifolk at spille Pokemon, mens de er på arbejde, og en fransk spiller blev i sidste måned arresteret, efter at han havde forvildet sig ind på en militærbase i jagten på Pokemon-monstre.
En førende saudi gejstlig har sagt, at en fatwa udstedt mod et tidligere Pokemon Card Game også gælder mod den nye mixed-reality app.
Ifølge saudierne indeholder spillet 'forbudte billeder' og krænker et islamisk forbud mod hasardspil.
Tidligere i denne uge oplyste myndighederne i staten New York, at de ville forbyde 3.000 seksualforbrydere at spille Pokemon Go, mens de er på prøveløsladelse.
Forbuddet skal beskytte de børn, der også spiller Pokemon.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.