IPv6-test fordoblede trafikken - til en kvart promille

Den store testdag for IPv6 forløb planmæssigt, men trafikken via den nye protokol udgjorde stadig blot en kvart promille af den samlede internettrafik.

Hverken internettet eller Jorden gik under, da flere store internetudbydere og websteder onsdag den 8. juni ved midnat UTC tændte for den hidtil største test af understøttelsen af IPv6.

Faktisk var det nok de færreste, der ikke selv var involveret i testen, som bemærkede, at noget rørte på sig. Ganske vist blev trafikken fra IPv6 tæt ved fordoblet ifølge statistik fra Arbor Networks, men det var stadig blot en dråbe i havet.

I de 24 timer testen varede, udgjorde IPv6-trafikken således 0,025 procent eller en kvart promille af den samlede internettrafik. Men testens formål var i denne omgang primært at teste interoperabilitet mellem internetudbydere og indholdsleverandører.

»Vi så en gigantisk vækst, men i forhold til det samlede, så var det ingenting. Formålet var at få lavet interoperabilitetstesten, og det var en stor teknisk ting at kunne stå her i København med en iPhone 4 og forbinde end-to-end via IPv6 med en server hos Google i Californien,« siger afdelingsdirektør fra TDC Erhverv, Lars Strube Christensen, til Version2.

TDC var en af de danske deltagere i World IPv6 Day, og selskabet lancerede i den forbindelse dets primære websteder med en IPv6-adresse.

»Vi kunne se trafik komme ind fra andre, så routing-delen gik, som den skulle,« siger Lars Strube Christensen.

Samtidig havde TDC opsat hotspots på to af selskabets adresser for at lade medarbejderne internt prøve at forbinde til eksempelvis Google og Facebook via IPv6 fra mobiltelefoner eller bærbare pc'er.

Ifølge Internet Society, som stod bag World IPv6 Day, så lykkedes det at etablere en forbindelse via IPv6 til cirka 92 procent af de indholdsleverandører og internetudbydere, som deltog i projektet.

Hos RIPE, der administrerer IP-adresserne i Europa, var de fleste websteder synlige set fra RIPE's testmaskiner via IPv6, men blandt andet Google og Youtube var ifølge RIPE kun tilgængelige for RIPE's netværk i løbet af IPv6-testen. Efter testen var slut, lukkede Google angiveligt for IPv6-adgangen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Baldur Norddahl

Det er da glædeligt at TDC har fået en AAAA på deres tdc.dk domæne. Men hvornår får vi som kunder adgang til fremtidens net?

Vi har en TDC erhverv ADSL. På IPv6 day ringede vi ind og spurgte om vi kunne få IPv6. Det lykkedes ikke at få en kundekonsulent som havde hørt om det. Så svaret må desvære være nej.

  • 0
  • 0
Anders Kvist

Vi har 2 fibre til dem og vi havde været i kontakt med dem længe før med beskeden om at de måske var klar efter sommerferien - øv! Den er dog vist rykket lidt frem og vi skulle kunne få det nu, så vi går bare og venter på de tager sig sammen :)

/Anders

  • 0
  • 0
Ejnar Hultesøm

Det er skam muligt at benytte alle Googles tjenester via IPv6, hvis man benytter en af Google whitelisted DNS-server. Prøv at slå f.eks. google.dk, www.youtube.com eller www.facebook.com op med 74.82.42.42 eller 2001:470:20::2 (begge tilhører Hurricane Electric) og sammenlign det med hvad din ISP's DNS-server fortæller dig (og ja, www-præfikset SKAL være med på YouTube og Facebook for at få AAAA-records - hvorfor ved jeg ikke).

Men mon ikke snart de udvider til resten af verdens DNS-servere?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere