iPhones kan udsættes for phishing

Illustration: designer491/Bigstock
iPhonebrugere bliver konstant bedt om adgangskoder. Det kan potentielt blive et problem, hvis hackere finder ud af, hvordan man via falske pop-ups kan udnytte dette til at franarre iPhone-indehaverne deres koder. Men der er en løsning.

Mindre end 30 linjers kodning. Det er hvad der skal til at kreere et falsk pop-upvindue, som kan franarre iPhone-brugere deres adgangskode, mener softwareudvikleren Felix Krause.

Det skriver The Guardian.

iPhone-indehavere er vant til at blive spurgt om apple-ID og andre adgangskoder, næsten hver gang der foretages en handling på telefonen. Når den låses op, til iCloud, GameCenter eller i App-store.

Læs også: FBI må gerne hemmeligholde oplysninger om iPhone-hacking

Det vil derfor ikke vække den store mistanke, hvis telefonen pludselig beder om adgangskoder i forhold til noget af ovenstående, og det advarer eksperter nu om kan blive misbrugt til blandt andet phishing-angreb.

Der er endnu ikke fundet eksempler på tilfælde af denne misbrug, men for at foregribe en ærgerlig situation gøres der nu opmærksom på dette problem.

Læs også: Apple afviser 'naive' hackeres afpresningsplan: Kræver iTunes-gavekort i bytte for brugerdata

Vil man derfor være sikker på, at det ikke er ubudne gæster, som forsøger at få fat i ens adgangskoder, er der ifølge Krause en metode: Tryk på hjem-knappen inden du indtaster en adgangskode.

Kun Apple selv kan respondere på dette - alle andre app's og falske pop-up-vinduer vil blive tvunget til at lukke ned.

Læs også: iPhone- og iPad-brugere ignorerer sofistikeret spyware

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

"iPhonebrugere bliver konstant bedt om adgangskoder."

Det passer ikke... Det er som regel kun en gang per device per applikation... så ordnes resten via TouchID og Secure Enclave...

Så hvis man faktisk brugte en iPhone ville man vide at det ikke passede...

Desuden så ville det ikke hjælpe så meget da de fleste apps hvor det har flere konsekvenser end bare "du sendte hardcore porn ud på din chat i går what up ?" har to trins eller to faktor sikkerhed. Så et password allene giver ikke meget, med mindre man også har en måde at spoofe dimsen der logges ind fra...

  • 0
  • 0
Martin Juul

Hvornår har du sidst brugt en iPhone? De eneste apps jeg har, der beder om fingeraftryk er betalingsapps - som også gør det på Android telefoner.

Thomas, du har ondt i røven over at folk kan lide noget udstyr, som du åbenbart ikke kan finde ud af. Hyg dig med din 3310.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere