iPhones kan udsættes for phishing

13. oktober 2017 kl. 08:462
iPhones kan udsættes for phishing
Illustration: designer491/Bigstock.
iPhonebrugere bliver konstant bedt om adgangskoder. Det kan potentielt blive et problem, hvis hackere finder ud af, hvordan man via falske pop-ups kan udnytte dette til at franarre iPhone-indehaverne deres koder. Men der er en løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mindre end 30 linjers kodning. Det er hvad der skal til at kreere et falsk pop-upvindue, som kan franarre iPhone-brugere deres adgangskode, mener softwareudvikleren Felix Krause.

Det skriver The Guardian.

iPhone-indehavere er vant til at blive spurgt om apple-ID og andre adgangskoder, næsten hver gang der foretages en handling på telefonen. Når den låses op, til iCloud, GameCenter eller i App-store.

Det vil derfor ikke vække den store mistanke, hvis telefonen pludselig beder om adgangskoder i forhold til noget af ovenstående, og det advarer eksperter nu om kan blive misbrugt til blandt andet phishing-angreb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er endnu ikke fundet eksempler på tilfælde af denne misbrug, men for at foregribe en ærgerlig situation gøres der nu opmærksom på dette problem.

Vil man derfor være sikker på, at det ikke er ubudne gæster, som forsøger at få fat i ens adgangskoder, er der ifølge Krause en metode: Tryk på hjem-knappen inden du indtaster en adgangskode.

Kun Apple selv kan respondere på dette - alle andre app's og falske pop-up-vinduer vil blive tvunget til at lukke ned.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
14. oktober 2017 kl. 16:21

Hvornår har du sidst brugt en iPhone? De eneste apps jeg har, der beder om fingeraftryk er betalingsapps - som også gør det på Android telefoner.

Thomas, du har ondt i røven over at folk kan lide noget udstyr, som du åbenbart ikke kan finde ud af. Hyg dig med din 3310.

1
13. oktober 2017 kl. 12:37

"iPhonebrugere bliver konstant bedt om adgangskoder."

Det passer ikke... Det er som regel kun en gang per device per applikation... så ordnes resten via TouchID og Secure Enclave...

Så hvis man faktisk brugte en iPhone ville man vide at det ikke passede...

Desuden så ville det ikke hjælpe så meget da de fleste apps hvor det har flere konsekvenser end bare "du sendte hardcore porn ud på din chat i går what up ?" har to trins eller to faktor sikkerhed. Så et password allene giver ikke meget, med mindre man også har en måde at spoofe dimsen der logges ind fra...