Iphone X-skærmen kan gå kold i koldt vejr

Apple lover at fikse problemet.

Tidligere denne uge begyndte der at komme rapporter fra enkelte brugere, som oplever, at skærmen på iPhone X pludselig holder op med at respondere ved berøring.

I en tråd på Reddit melder brugeren Darus 214 om, at skærmen på hans iPhone X bliver mindre responsiv, når telefonen tages med udenfor i kulden.

»Det tager bogstavelig talt to sekunder, fra jeg bevæger mig fra indendørs til kulden udendørs, at skærmen holder op med at være responsiv. Jeg prøver at swipe på hjemmesider, og skærmen registrerer ikke min finger. Det er ret tydeligt,« skriver brugeren.

I diskussionstråden melder mange brugere om, at de ikke oplever problemet, mens andre har samme problem. Nogle siger, at problemet forsvinder, hvis man låser skærmen og så låser den op igen.

Apple bekræfter problemet – kommer med fiks

Nogle brugere mener, at det kan være ændringen i lysstyrke, der spiller ind, idet man bevæger sig fra indendørs til udendørs, mens andre hælder til forklaringen om, at det kan være den bratte temperaturændring, som er problemet.

Apple har tidligere fået kritik for, at de opererer med et temperaturområde fra 0-35 grader celsius som 'arbejdstemperatur', og mange iPhone-brugere har oplevet, at telefonen slukker ved lave temperaturer – selv om der er strøm tilbage på batteriet.

Nu bekræfter Apple imidlertid over for websitet The Big Loop, at det er den bratte overgang fra varme til kulde, som forårsager skærmproblemerne.

»Vi kender til tilfælde, hvor iPhone X-skærmen bliver midlertidig uresponsiv ved berøring efter en brat ændring til et koldt miljø. Efter nogle sekunder vil skærmen blive responsiv igen. Dette vil blive fikset i en kommende softwareoppatering,« skriver Apple til The Big Loop.

Denne artikel blev først publiceret på digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Agerholm

Jeg synes det lyder lidt underligt at et temperatur problem kan rettes med software. Hvis der sidder temperatur sensorer kan man sikkert "kompensere" for nogle ting, der kan også være en fejl i softwaren der måler temperaturen, situationer man ikke har taget højde for, men hvis det er et hardware temperatur fenomen, gad vide hvordan de vil løse det med software.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere