Iphone X-skærmen kan gå kold i koldt vejr

10. november 2017 kl. 13:284
Apple lover at fikse problemet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tidligere denne uge begyndte der at komme rapporter fra enkelte brugere, som oplever, at skærmen på iPhone X pludselig holder op med at respondere ved berøring.

I en tråd på Reddit melder brugeren Darus 214 om, at skærmen på hans iPhone X bliver mindre responsiv, når telefonen tages med udenfor i kulden.

»Det tager bogstavelig talt to sekunder, fra jeg bevæger mig fra indendørs til kulden udendørs, at skærmen holder op med at være responsiv. Jeg prøver at swipe på hjemmesider, og skærmen registrerer ikke min finger. Det er ret tydeligt,« skriver brugeren.

I diskussionstråden melder mange brugere om, at de ikke oplever problemet, mens andre har samme problem. Nogle siger, at problemet forsvinder, hvis man låser skærmen og så låser den op igen.

Apple bekræfter problemet – kommer med fiks

Nogle brugere mener, at det kan være ændringen i lysstyrke, der spiller ind, idet man bevæger sig fra indendørs til udendørs, mens andre hælder til forklaringen om, at det kan være den bratte temperaturændring, som er problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple har tidligere fået kritik for, at de opererer med et temperaturområde fra 0-35 grader celsius som 'arbejdstemperatur', og mange iPhone-brugere har oplevet, at telefonen slukker ved lave temperaturer – selv om der er strøm tilbage på batteriet.

Nu bekræfter Apple imidlertid over for websitet The Big Loop, at det er den bratte overgang fra varme til kulde, som forårsager skærmproblemerne.

»Vi kender til tilfælde, hvor iPhone X-skærmen bliver midlertidig uresponsiv ved berøring efter en brat ændring til et koldt miljø. Efter nogle sekunder vil skærmen blive responsiv igen. Dette vil blive fikset i en kommende softwareoppatering,« skriver Apple til The Big Loop.

Denne artikel blev først publiceret på digi.no.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. november 2017 kl. 06:49

Prøv at lave en billedsøgning på Samsung purple line. Så ser man hvor Apple får deres displays fra

1
10. november 2017 kl. 14:43

Jeg synes det lyder lidt underligt at et temperatur problem kan rettes med software. Hvis der sidder temperatur sensorer kan man sikkert "kompensere" for nogle ting, der kan også være en fejl i softwaren der måler temperaturen, situationer man ikke har taget højde for, men hvis det er et hardware temperatur fenomen, gad vide hvordan de vil løse det med software.