iPhone trækker i jakkesæt og slips

Apple klæder nu deres hype-mobil på til at blive et velkomment selskab i alverdens virksomheder. Samtidig roses nyt udviklerkit til iPhone.

Aldrig har der været så meget postyr om en mobiltelefon, som da Apple sidste sommer lancerede iPhone. Men den blev fra start kritiseret for kun et være et lækkert legetøj, der duede til privaten, men som ikke kunne bruges op mod virksomhedernes netværk.

Årsagerne var flere, men mobilen blev blandt andet kritiseret for ringe sikkerhed og manglende understøttelse af de mest anvendte løsninger til e-mail og kalender ? Lotus Domino og i særdeleshed Microsoft Exchange.

For kort tid siden blev samarbejdet med IBM om at gøre Lotus-universet tilgængeligt på iPhone offentliggjort. Og nu kommer så understøttelsen til Exchange.

I en 2.0 beta af iPhone softwaren er der kommet support for Microsofts ActiveSync, der giver synkronisering og ?push? af e-mail og kalenderoplysninger.

Den færdige udgave af 2.0 kommer til juni, siger Apple.

Et andet sikkerhedsproblem har været, at telefonen ikke kunne ryddes for data centralt, hvis den skulle blive væk eller stjålet.

Apple hævder, at de med version 2.0 imødekommer al kritikken, og dermed skulle iPhone kunne indtræde på lige fod med de store konkurrenter i virksomhedernes netværk.

Kit åbner iPhone for alle udviklere

Ved præsentationen torsdag aften af iPhones fremtid lancerede Apple så også det længe ventede udviklerkit SDK, der skal give tredjepartsudviklere adgang til at skabe applikationer til iPhone. Eksterne udviklere skulle få præcis den samme adgang til mobilens API'er og hardware, som Apples egne applikationsudviklere har.

Der har været flere torne end roser til Apple fra udviklermiljøet siden iPhone blev lanceret. Men med SDK er der tilsyneladende et skift i tonen:

»Det ser ud til, at det her er, hvad alle ønskede sig. Apple gør det rigtigt,« siger eksempelvis lederen af Bear River Associates, der udvikler mobil-applikationer til Infoworld.

Apple meldte fra start ud, at man ville sælge 10 millioner iPhones inden udgangen af 2008, og det tal fastholder selskabet. Med iPhone er Apple på kort tid blevet en af verdens førende leverandører af smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Flemming Riis

-For kort tid siden blev samarbejdet med IBM om at gøre Lotus-universet tilgængeligt på iPhone offentliggjort. Og nu kommer så understøttelsen til Exchange

pt er det webmail support til Lotus , dog har de sagt der kommere tættere integration så mon ikke der er noget klart i 2.0

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere