iPhone-hackere går en svær tid i møde

Det skal være slut med at snyde Apples låsemekanisme. Rygterne siger, at frem over vil Apple kun sælge gennem forhandlere og derved undgå parallelt salg via nettet.

Ved præsentationen af iPhone 2.0 med GPS og 3G lykkedes det fint for Apple-grundlægger Steve Jobs at få fortalt budskabet om den dobbelte ydelse og den halve pris. Men prisen for brugerne bliver en helt anden og højere, når forbrugerne fra 11. juli stiller sig i kø for at sikre sig den nye iPhone 2.0.

Apple vil nemlig ikke længere sælge telefoner direkte, som det har været tilfældet med første generation iPhone. I stedet vil Apple sælge iPhone gennem mobilselskaber, hvor den endelige pris så fastsættes ud fra det abonnement, som kunden erhverver.

I Danmark er det Telia, der skal stå for salget af iPhone, men selskabet har som en lang række andre teleselskaber verden over været helt lukkede med, hvad den egentlige pris bliver på at få en iPhone 2.0.

På det amerikanske gadget-site Gizmodo har de regnet sig frem til, at i USA vil et iPhone-abonnement skulle kombineres med et 3G-abonnement, der i USA ligger på omkring 150 kroner om måneden ? vel og mærke for en bindingsperiode på to år.

De 150 kroner skal i USA lægges oveni kundens abonnement med AT&T, der billigst koster omkring 200 kroner om månenden og prisen på den pågældende iPhone for at nå frem til, hvad den rigtige pris bliver for at eje en iPhone 2.0. Den billigste pris bliver ifølge Gizmodo omkring 1800 dollars eller over 8000 kroner over to år.

Gizmodo oplyser også, at iPhone 2.0 kun vil være til salg gennem Apples egne butikker eller gennem AT&T's butikker, når det gælder det amerikanske marked. Det betyder samtidig enden på det direkte onlinesalg, der hidtil blandt andet har gjort det muligt for den 19-årige danske iPhone-hacker som gennem længere tid har solgt iPhones til gadgetglade danskere.

»Det bliver nok lidt sværere alt efter, hvordan prisen bliver for et abonnement i Danmark, og om det udelukkende bliver muligt at købe en iPhone ved at møde op i en butik. Men de folk, jeg har været i kontakt med, oplyser, at de godt kan sælge de nye iPhones, når de kommer på gaden uden om butikkerne,« siger han til Version2.dk.

Den 19-årige forventer dog ikke, at han helt vil være nødt til at dreje nøgle om i hans onlinebutik med salg af iPhones efter Apples udmeldinger om at ville stoppe det direkte salg.

»Det er selvfølgelig meget usikkert lige nu, men jeg har svært ved at forestille mig at prisen på en iPhone i Danmark med abonnement kommer ned under mellem 5000 og 6000 kroner, så i forhold til de amerikanske priser, vil det stadig være muligt at sælge en iPhone i Danmark billigere, end hvis det er muligt at få fat på dem uden abonnement,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere