iPhone-chef forlader Apple efter antenneproblemer

9. august 2010 kl. 09:5913
Direktøren med ansvaret for hardwaren i Apples mobiltelefon iPhone har forladt Apple. Det kommer i kølvandet på den negative omtale, Apple har fået, på grund af problemer med det specielle design af telefonens antenne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kostede det jobbet for direktøren med ansvaret for hardwaren i Apples mobiltelefon iPhone, at iPhone 4 havde antenneproblemer som udviklede sig til Apples største mediekrise i nyere tid?

Det spørgsmål rejser sig nu i kølvandet på meddelelsen om, at Mark Papermaster forlader Apple. Det skriver avisen The New York Times.

Mark Papermaster havde ansvaret for en del af hardwaredesignet i iPhone, og hans ansvarspost overtages nu i stedet af Bob Mansfield, som i forvejen står i spidsen for blandt andet skærmen og processoren i telefonen. Bob Mansfield er chef for Apples Macintosh-hardwareudviklingsafdeling.

Mark Papermaster har blot været hos Apple i mindre end end halvandet år. Han kom fra IBM, som i øvrigt lagde sag an mod Mark Papermaster, fordi selskabet mente, han have overtrådt en konkurrenceklausul i sin kontrakt. IBM og Mark Papermaster indgik dog et forlig i sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Apple kom i modvind kort efter lanceringen af iPhone 4, da det kom frem, at antennedesignet gav problemer for brugere, som befandt sig i områder med dårlig dækning. Stik i mod Apples løfter, da iPhone 4 blev præsenteret.

Antennen i iPhone 4 er integreret i et bånd, som samtidig er yderkanten af telefonen. Problemet er, at brugerens hånd kan forstyrre antennen og svække modtagelsen af signalet. Denne effekt var kraftig nok til, at brugere i områder med et svagt mobilsignal kunne miste forbindelsen, når de holdt telefonen på en bestemt måde.

Apple fremhævede ved præsentationen af telefonen ellers det nye antennedesign som en mindre revolution, som skulle sikre bedre modtagelse. På det amerikanske hjemmemarked har Apple modtaget kritik fra kunder, som gerne ville kunne købe telefonen på abonnement fra andre udbydere end AT&T, hvis 3G-netværk kritiseres for at have utilstrækkelig dækning i flere større byer.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. august 2010 kl. 17:15

Papermaster var ansvarlig for alt med iPhone 4 og iPad og iPod Touch

Han var Senior VP for Mobile Devices.

Mansfield var Senior VP for Mac Hardware, ikke for mobil afdelingen.

At Mansfield både var med i videoerne til iPhone 4 presentationen og til pressekonferancen er en go indikation af at Papermaster var kørt ud på et sidespor lang tid inden medierne gik i agurketidsmodus og opdagede at mennersker ikke har radiogennemsigtige tryllehænder.

Måske var "antennaegate" strået som brød kamelens ryg, men der er også produktions problemerne med de hvide iPhones og ultimativt så var tabet af iPhone 4 på ølbaren som gizmondo så købte (som sikkert har skadet iPhone 3GS position på markedet, da folk venter med at købe når de faktisk kan se det nye der er på trapperne) Papermasters ansvar...

Så alt i alt ikke verdens bedste forår for en Senior Vice President of Mobile Devices.

Og at iPhone 4 sælger hurtigere end Apple kan lave dem er virkelig modvind...

At det selvfølgelig passer fortrineligt ind i version2s redaktionelle linje som er at iPhone og Apple er dårligt, samt at alt android er godt har slet ikke påvirket artiklen...

"antennedesignet gav problemer for brugere, som befandt sig i områder med dårlig dækning. Stik i mod Apples løfter, da iPhone 4 blev præsenteret."

I mener gav problemer for en lille del af kunderne (0.55% af dem der faktisk kontaktede supporten...) når de befandt sig i områder med dårlig dækning.

De fleste troværdige rapporter (her tælles webpolls ikke, da det ikke kan bekræftes at dem der stemmer har en iPhone 4 eller overhovdet har en telefon eller om de stemmer flere gange) om iPhone 4 skriver at den er bedre til at holde forbindelsen i områder med mindre signal end iPhone 3GS, steder hvor 3GS slet ikke kune få forbindelse.

Så i praktisk daglig brug er det ultimativt set en antenne der giver bedre signal, der desuden har den fordel at den giver mere plads til batteriet og det generelle chip antenne design kan holde forbindelsen med mindre faktisk signal.

For at tale teknik så kan man maksimalt reducere signalstyrken på en iPhone 4 med "Deathgripet" med 20 dBm hvor til sammenligning på en iPhone 3GS kan man "deathgrippe" den med 10 dBm - Skandale !!!

MEN iPhone 4 kan grundet sit nye antenne design (og baseband hard&software kombination) holde forbindelsen med 8 dBm mindre signal så "antennaegate" koger i realiteten ned til en faktisk "brugs forskel" på 2 dBm... hvis man "deathgripper" den...

at Apple ikke trækker den tilbage er et mysterie...

eller som AnandTech rapportere:

"I’ve determined that the iPhone 4 performs much better than the 3GS in situations where signal is very low, at -113 dBm (1 bar).

Previously, dropping this low all but guaranteed that calls would drop, fail to be placed, and data would no longer be transacted at all.

I can honestly say that I’ve never held onto so many calls and data simultaneously on 1 bar at -113 dBm as I have with the iPhone 4, so it’s readily apparent that the new baseband hardware is much more sensitive compared to what was in the 3GS.

The difference is that reception is massively better on the iPhone 4 in actual use."

http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2

Læs det en 3-4 gange og så kombiner det med et ikonisk design og mere plads til batteri og så prøver du lige at overbevise nogen om at der faktisk er et stort realt problem med iPhone 4s antenne...

Jep den har et weak spot og måske er det weakspot mere tydeligt markeret end mange andre telefoner. Men som de sidste par uger har vist så har andre telefoner også et weakspot, samt at telefoner sagtens kan virke godt selv om de har et weakspot.

Så at bruge en generel negativ formulering som version2 gør er hyperbole og det kan kun sjældent kombineres med god journalistik.

At det er historien og hvordan den resonere med publikum er jo det vigtige, men nyhedssites prøver som regel at basere deres historier på virkeligheden.

Når de holder op med det så går de over til at blive underholdnings sites i stil med The Onion.

"På det amerikanske hjemmemarked har Apple modtaget kritik fra kunder, som gerne ville kunne købe telefonen på abonnement fra andre udbydere end AT&T, hvis 3G-netværk kritiseres for at have utilstrækkelig dækning i flere større byer."

Folk vil gerne ha ting, men tænker engang imellem ikke konsekvenserne igennem af hvad de ønsker sig.

Samtidigt så er der empirisk bevis for at hvis du vil vide hvad folk bliver glade for, så er det at spørge dem en dårlig måde at finde ud af det på.

Helt tilbage fra Fords dage med at det folk sagde de ville ha var hurtigere heste til den fantastiske historie der ligger bag ved "extra chunky tomato spagetti sauce" i USA. (Se den hvis ikke andet så for Malcolm Gladwells afrofrits ;).

http://www.ted.com/talks/lang/eng/malcolm_gladwell_on_spaghetti_sauce.html

En CDMA version som kunne koble på Verizon, ville ha den rigtig store ulempe at man ikke kan være online på 3G netværk og tale telefon samtidigt.

Desuden er det ikke muligt at vide om Verizons netværk rent faktisk ville kunne holde til den mængde trafik som iPhone brugere bruger.

Så når du når du taler i telefon kan du ikke bruge CDMA 3G internet data, så du kan ikke surfe efter info eller søge på en kort tjeneste efter resturanter i nærheden eller noget andet der involvere 3G datanetværket.

Ikke noget problem hvis man aldrig har haft muligheden, men jeg mener at en CDMA iPhone ville være en dårlig smartphone hvis man skulle undvære at kunne bruge 3G datanetværk, når man talte i den... men det er min personlige mening.

Et par eksempler hvor det vil være på tværs:

Jeg skal lige dobbelt checke den pris til dig på vores intrawebsite.... jeg ringer lige tilbage.

Jeg skal lige se om jeg kan booke det mødelokale på kalender serveren.... jeg ringer lige tilbage.

Jeg checker lige med vores ordresystem hvornår vi kan levere den var du gerne vil bestille... jeg ringer lige tilbage

Jeg checker lige om den mail du sendte mig er kommet... jeg lægger lige på og ringer dig op igen.

Jeg er på hjørnet af gade x og y hvor er du ? ah hjørnet af gade z og a... jeg ringer dig lige tilbage, når jeg har downloadet kortet for den del af byen...

Jeg sender dig lige et totalt sygt link via mail/chat, den kat kommer aldrig til at gå normalt igen.... ringer du lige op når du har set det ?

Jep, Apple vil sikkert lave to versioner af iPhonen, hvor den ene mangler en af hoved featurene for en smart phone, det at kunne bruge 3G data netværk samtidigt med at man taler i telefon... NOT.

Hvis man vil finde ud af hvad folk faktisk bliver glade for så er det en bedre metode at vise dem alternativer og så be dem om at give de forskellige tradeoffs en karakter.

Hvis man fik vist en iPhone hvor man ikke kunne bruge internettet og tale i telefon samtidigt og en hvor man kunne gøre begge dele samtidigt.

Hvilken en ville man så synes bedst om ?

Den med begge dele for ellers er det en telefon med en browser/intetnet forbindelse klistret på og ikke en smartphone.

Det er heldigvis ikke et valg som man skal tage i Danmark da vi har et udvalg af GSM netværks udbydere der ikke har implementeret en hjemmebrygget standard eller bruger specielle frekvenser som fx T-Mobile gør i USA (2200 Mhz istedet for 2100 Mhz som resten af verdens GSM 3G netværk bruger).

/Jakob

3
9. august 2010 kl. 23:24

OMG Jakob, du har virkelig brug for hjælp. Seriøst, ikke noget med debat svinerier men jeg tror at den er virkelig gal afsted med dig. Søg hjælp...

4
10. august 2010 kl. 00:04

at ignorere når folk på intertuberne ikke engang kan finde ud af være uenige på et nivau der indeholder argumenter ?

eller er det hjælp med at holde op med at synes at version2s journalistiske standard er så håbløs lav at den får mig til at fare i blæk huset ?

og helt præcist hvor er det jeg uberetiget sviner nogen ?

Har du eventuelt nogen argumenter du kan komme med så du kan underbygge artiklens understøttede påstande ?

Eventuelt artikulere hvor du er uenig med mig for det er jeg ikke helt klar over ?

mvh Jakob

PS! se eventuelt wall stree journal om emnet, der faktisk har lavet lidt journalisme og kontaktet deres kilder for at opsøge noget viden...

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704268004575417572159585144.html

5
10. august 2010 kl. 10:30

Hjælp til at få jordforbindelse. Dine indlæg bærer mere og mere præg af Ted Kaczynski'me end egentlig debat. Dine forsvars 'rant' for et produkt med en åbenlys og af fabrikanten indrømmet designfejl, er vokset til et niveau på over 1200 ord... Hvem tror du læser det og tager dig seriøst? Det er i en god mening at jeg beder dig søge hjælp da du umuligt selv kan indse din kontraproduktive attitude over for din egen sag.

6
10. august 2010 kl. 19:47

Jeg er enig med Jakob, - har jeg så også brug for hjælp ?

Apple har et problem med iPhone 4, fordi det er blevet gjort til et problem i medierne.

Der er intet der tyder på, at den designfejl er et problem i den virkelige verden, jvf. de glimrende reviews telefonen får og har fået alle steder.

11
10. august 2010 kl. 22:27

Jeg har meget lidt tilovers for namecalling det høre til på nivau DH0 på uenighedskalaen for internettet... som siger mest om den som der er uenig på det nivaeu.

Min klage er mest over version2s journalistiske kvaliteter. At indlæget blev lidt langt er som det er men jeg forventede at version2 havde lidt højere journalistiske standarter end gizmondo eller comon eventuel faktiske journalister der havde nogle kontakter til ingenøre som de kunne udnytte som kilder.

Hvor er det lige Apple har indrømmet en virkelig designfejl ?

I softwaren til at vise signal styrken- fixed

Anden fejl - at der er en visuel indikation af hvor antennens weakspot er.

Derfra var det en you are screwed if you do and you are screwed if you dont situation.

Hvis Apple ikke havde givet bumpers havde blogosfæren sagt at Apple intet gjorde ved "problemet". At Apple giver bumpers ud bruger nogen som en indrømmelse af at der er et "stort problem" med antennen. Det samme som Postmasters afgang bliver brugt som argument for.

og hvis man nu læser WSJ ganske udemærkede artikkel så ville man finde ud af at postmaster var på vej ud af døren langt før lanceringen af iPhone 4.

Men at version2 har en redaktionel linje der har et bias mod Apple og for Google finder jeg usmagelig derfor skrev jeg.

Udpeg venligst der hvor du mener jeg har en kritisk fejl i min logik ? (helst med referancer og rigtige argumenter istedet for det patetiske strawman attack som du forsøger med "du skader din sag bla bla..." jeg har ikke en sag er kritisk overfor version2s journalistiske linje.

12
10. august 2010 kl. 22:32

Pros: Antennen er bedre til at holde signalet ved lave signalstyrker Den giver mere plads inden i telefonen til batteri

Cons: Den har et synligt weakspot Det weakspot er lidt mere sårbart end andre telefoner Men weakspotet er ikke et problem mm man befinder sig i områder med meget lav signalstyrke.

fejl.... nok nærmere design valg i forhold til et tradeoff.

på samme måde som alle andre telefoner uden ekstern hiv ud antenne fx har valgt at ha et mindre batteri for at ha antennen indeni telefonen...

/Jakob

8
10. august 2010 kl. 21:16

Hallo Jens, kom og prøv at holde min, helt normalt i venstre hånd, mens vi laver en bredbåndstest. Hvis du bagefter ærligt kan påstå at det ikke er en designfejl, må du beholde telefonen.

13
11. august 2010 kl. 11:57

Hej Jørgen,

Det kunne være rigtigt interessant at se data for disse forsøg, hvis du har dem.

:-)

9
10. august 2010 kl. 21:47

Hvis du bagefter ærligt kan påstå at det ikke er en designfejl, må du beholde telefonen.

Jeg brugte med vilje ordet "designfejl" i mit indlæg, fordi det selvfølgeligt må være en designfejl, men igen, for at citere mig selv: "Der er intet der tyder på, at den designfejl er et problem i den virkelige verden, jvf. de glimrende reviews telefonen får og har fået alle steder."

Det jeg mener er, at det for de fleste revieweres vedkommende åbenbart ikke er et problem de lægger mærke til. Og de fleste, der er blevet opmærksomme på det, synes ikke det er et stort problem.

Men jeg er da nysgerrig over at få at vide hvorfor du har en iphone 4, når man udfra dine (usædvanligt) mange indlæg om emnet, kan se, at du synes den har et stort problem ?

10
10. august 2010 kl. 22:05

Jeg råder skam over de fleste af Apples produkter, herunder alle generationer af iPhone (minus den første version med 3G) Ingen tvivl om at iPhone4 er en fin opgradering af 3GS'eren men jeg tager mig selv i at skulle flytte hånden væk fra dødshjørnet, for at kunne hente en hjemmeside ned. Jeg er ingen 'reviewer' som bevidst er opmærksom på problemet men bruger blot produkterne for at kende dem i udviklingsøjemed.

Og ja, jeg svarer på de tråde som omhandler noget jeg ved noget om og prøver at afholde mig fra det modsatte. Jeg hader hykleri og blindt nær-religiøst produktforgudelse hvor alm. sund fornuft og objektive meninger undertrykkes.

7
10. august 2010 kl. 20:25

Det er ikke en designfejl - det er en feature!

2
9. august 2010 kl. 21:34

Så blev det altså Papermaster der tog skraldet.

Rygtet sige at der er en ny mand på vej. Han hedder Harry Potter.