iPhone-applikation skal være rundviser på Stevns Klint

Stevns Klint på din iPhone? Nordea-fonden smider 6 mio. i mashup-projekt, der skal formidle den danske naturperle til de besøgende på både web- og smartphoneplatforme som iPhone og Android.

På den sjællandske østkyst omtrent en times kørsel fra København ligger naturperlen Stevns Klint, som netop er blevet optaget på Unescos Verdensarvs-liste.

Og nu har Nordea-fonden kastet seks millioner kroner i et projekt, der skal sikre, at historierne om Stevns Klint kan formidles til masserne på mobile platforme som iPhone, Android og Windows Phone 7.

»Vi håber, at projektet vil inspirere flere til at dyrke friluftslivet i Stevns og lære mere om områdets enestående geologiske historie. Den moderne formidlingsindsats vil forhåbentlig også inspirere andre og dermed styrke friluftslivet generelt,« udtaler Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden, i en pressemeddelelse.

Målet er at guide den besøgende til de gode steder og historier gennem digital formidling.

Projektet omfatter både webbaseret og mobil, stedbaseret information, som udover viden fra Østsjællands Museum samler relevant viden fra offentlige og private databaser.

Dermed lægges der op til mashup-løsninger på tværs af platforme, så al information umiddelbart bliver tilgængelig i en relevant form, lyder målsætningen.

Museet satser på at få udviklet mobile applikationer på platformene iPhone, Android og muligvis også Windows Mobile 7 og begynder nu at lede efter relevante samarbejdspartnere til de tekniske løsninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere