iPhone 8 kan muligvis kende dit ansigt, selv når du lægger den fra dig

Illustration: Bigstock
Lækket firmware sladrer om, at ansigtsgenkendelsen på iPhone 8 er always-on.

Apple har enten fantastisk nyt for hands-free betjening af den nye iPhone eller virkelig skummel overvågning, afhængig af hvem du spørger.

Et firmware læk viste nemlig en reference kaldet “accessibility.resting.pearl.unlock.” Pearl ID er kodenavnet for Apples ansigtgenkendelses-software, og stringen hentyder altså til, at telefonen kan låses op med dit ansigt, selvom telefonen ikke er aktiveret.

»Når en always-on enhed samler information, kan det jo være tilgængeligt for alle mulige folk på trods af brugerens hensigt,« siger senioradvokat i Electronic Frontier Foundation (EFF) Adam Schwartz til Mashable.

Læk fra smart-speaker
Efter Apple ved et uheld uploadede firmwaren til deres nye smart-speaker, HomePod, til en offentlig tilgængelig, server er den blevet grundigt gransket af både forskere og hobbyister. Og det er der, den kontroversielle reference er blevet fundet sammen med flere andre iPhone 8 features.

Sikkerhedseksperter er selvfølgelig utrygge ved brugen af biometriske data. Det er ikke nemt at skifte ansigt, hvis man får stjålet sin biometriske data, og det lykkedes at snyde Samsung Galaxy S8s ansigtsgenkendelse med et foto af et ansigt.

Lækket viser dog også at Pearl ID bruger infrarød teknologi til at genkende ansigter og derfor næppe snydes af et fladt foto. Apple tester også mulighederne for øjenæblescanning for at forbedre sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Deleted User

I stedet for al den fancy teknologi, burde nogen simpelthen opfinde et lille plug-in til jer regelryttere og mini-redaktører... Det sgu' forfærdenlig 30% af alle kommentar skal nedprioritere emnet, grundet stavning, (JA! Det bliver aldrig bedre, vi mennesker for fan)

Når det sagt skræmmende teknologi, først tog de vores fingeraftryk, så Iris og nu hele ansigtet, konstant. - Next step DNA?

  • 0
  • 0
Kjeld Flarup Christensen

Hvad er der egentligt galt med en pin kode, den har jo bevist sit værd hos Iphone. Er det ikke blot en måde at reducere sikkerheden på i bytte for lidt dovenskab.

Og koster det her ikke en masse strøm?

Hvor meget ekstra det blotter vores privatliv, er jeg så i tvivl om. Når det kommer til ansigtsgenkendelse, så ville en kopi af alle billeder på en telefon være gefundenes fressen for alle data minere, da det (også) vil kunne blotlægge alle brugerens relationer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere