iPhone 7: Vandafvisende og uden høretelefonstik

8. september 2016 kl. 08:5817
Manglende høretelefonstik, vandafvisende egenskaber, mere lagerplads og længere batterilevetid var blandt nyhederne, da Apple i aftes præsenterede iPhone 7 og 7 Plus.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Apple i aftes holdt sin årligt tilbagevendende iPhone-event i San Francisco, var der flere nyheder på banen. De mest ventede var naturligvis iPhone 7 og storebroderen iPhone 7 Plus.

Den største overraskelse blandt Apple-fans var formentlig, at iPhone 7 ikke har noget høretelefonstik. I stedet skal iPhone 7-ejere vænne sig til at stikke sine høretelefoner med kabel ind i iPhones såkaldte Lightning-port, der også bruges til opladning. Samtidig følger der en Lightning-adapter med til iPhone 7.

Ifølge Apple skulle der også være fyldt ekstrabatterilevetid på den nye iPhone - en til to timer, lover virksomheden. Et tal, som kritikere dog næppe er tilfredse med.

Samtidig skulle iPhone 7 ifølge Apple være vandafvisende, skriver The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den mindste model kommer fremover med en lagerplads på 32 GB, mens topmodellen rummer 256 GB.

Forskellen mellem iPhone 7 og 7 Plus består i øvrigt i kameraet, som for begges vedkommende er blevet væsentlig bedre, men 7 Plus kommer med et to-linse-kamera, der ifølge Apple forbedrer zoom-evnen og kan give billeder 'depth of field' - altså knivskarp fokus og sløret baggrund.

Ud over iPhone 7 præsenterede Apple blandt andet en version 2 af sit Apple Watch.

Ifølge DR starter priserne på den nye iPhone, der kommer på gaden i Danmark den 16. september, på 5.799 kroner.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
9. september 2016 kl. 00:58

Så vidt jeg ved, koster en sammenlignelig mobil, fx en Samsung Galaxy S7, også 5-6000 kr.

Nu gider jeg ikke Samsungs og deres software, man får ingen Android opdateringer, men til gengæld alle egene software opdateringer, i deres forsøg på at sælge, et eller andet. Som til gengæld sløver telefonen ned, og virker meget forstyrrende. Så holder mig helst til rene Nexus, One Plus, eller mit sidste forsøg en sony xperia z5 compact. Men den taler vi om et af de bedste kamera på markedet, en vandtæt telefon der er til at (hånd)tere, og en pris på lidt over 2000,- kr. Alt efter model og farve. Samt rimeligt fornuftigt software tæt på original Android. Skræm er ok til størrelsen. Og Antennen er særdeles meget bedre end Samsung og Appel, her kan man godt se, at der er født i det nu uddøde nordiske mobil udviklingsmarked. Så jo, og jeg kan købe en ny om 2 år, og igen en gang til, også har jeg stadigt brugt mindre end hvad en Appel eller Samsung koster. Samt jeg har en telefon som jeg synes er bedre end de 2, har prøvet dem. Selv om jeg vil sige at skærmen på Edge er smuk, men glat og ubrugelig.

14
8. september 2016 kl. 22:44
12
8. september 2016 kl. 17:24

Pilu, i dit link er der ikke en halvering i omkostningerne for en iPhone i forhold til en Samsung.

Hvor får du de tal fra?

10
8. september 2016 kl. 13:26

At alt output nu er digitalt vil kun blive en fordel over tiden.

Fx når bilerne kommer med en data port istedet for et jackstik er en god ting og uden den sovepude som analog jackstikket er for bilproducenterne vil der komme flere biler med et USB stik der ikke bare lader telefonen op.

Og en detalje der bliver overset er at både kamera og skærm er wide gamut (colorspace).

Og med portræt mode på 7plus er en feature der før krævede et ret dyrt DSLR kamera... not choped liver at det er nu på telefonen...

9
8. september 2016 kl. 13:13

Men de er jo også villigt til at betale, og leve med stavnsbundet. Selv om vi andre fniser lidt i krogen, over at de har betalt overpris 2-3 gange, selvom de sikkert tror det er beundring :-)

Så vidt jeg ved, koster en sammenlignelig mobil, fx en Samsung Galaxy S7, også 5-6000 kr.

At Apple får "tæsk" af (især) ikke-brugere når de dropper en port og indfører nyt er helt efter bogen, jf. USB. Her er de heller ikke først, jf. Moto Z, og lur mig, at om et par år er det svært at få en high-end smartphone med et "1964-style" 3.5 mm jackstik.

Og som det er nævnt, er AirPods baseret på Bluetooth og iPhone7 har Bluetooth 4.2, så "stavnsbundet" er så meget sagt...

7
8. september 2016 kl. 11:14

Med hensyn til egen "standart" for trådløs lyd, så har de åbenbart ikke lært af deres FireWire. Men spørgsmålet er vel om den i det hele taget må sælges i EU, uden micro USB ladestik. Hvad kom der ud af det ?

Jeg har før hørt argumentet for at alt udstyr skal være iPhone, iPad, iMac, iWatch og iWhatever er fordi "at så virker ting bare".

Personligt er jeg ikke imponeret, når Apple ting virker KUN med Apple ting, men hvad jeg kan også lide metaforen om at Apple fans er får.

I mellemtiden sparer jeg en masse penge og udnytter at det er kun fantasien, der sætter grænser for hvad jeg kan lave med mine enheder. :-)


Angående USB-stikket og EU. Der har Apple jo en forkærlighed for blot at lave en adapter og dermed sige at så overholder de EU reglerne.

... men jeg tror aldrig de har solgt deres adaptere, som en del af standardpakken og jeg ved heller ikke om EU nogensinde har godtaget adapter løsningen.

6
8. september 2016 kl. 11:03

Syntes da personligt af den største nyhed fra kamereret med dobbelt linse i plus modellen

3
8. september 2016 kl. 10:37

Tror ikke ligefrem du behøver en sølvpapirshat for at tro på det.

Apple har jo altid holdt på at deres udstyr ikke skal være kompatibelt med de standarder der ellers er og den eneste reelt logiske forklaring er at de vil have deres marked for periferi enheder for dem selv. (For at holde priserne oppe)

2
8. september 2016 kl. 10:36

Når en fjernet port, er den største nyhed. Selv om en audio port fylder lidt, og måske er lidt mere besværligt at få vandtæt. Så ville jeg som bruger være ked af at savne en sådan, bruger tit en lader og audio port i bilen. Men skaber så et markedet for stik, adaptor, men i sidste ende mere besværligt og dyrt for deres bruger. Men de er jo også villigt til at betale, og leve med stavnsbundet. Selv om vi andre fniser lidt i krogen, over at de har betalt overpris 2-3 gange, selvom de sikkert tror det er beundring :-)

Med hensyn til egen "standart" for trådløs lyd, så har de åbenbart ikke lært af deres FireWire. Men spørgsmålet er vel om den i det hele taget må sælges i EU, uden micro USB ladestik. Hvad kom der ud af det ?

1
8. september 2016 kl. 09:12

Kunne man forestille sig, at skiftet væk fra mini-jack, er et forsøg på at skabe marked for Apple kontrolleret Audiotilbehør. Når de samtidig laver deres egen standard for trådløs overførsel, virker det en smule suspekt i mine øjne...