IPhone 5 sælger mere i USA end alle Android-telefoner tilsammen

28. november 2012 kl. 10:2319
Med lanceringen af iPhone 5 har Apple igen fået førstepladsen på det amerikanske smartphone-marked. I Europa er Android dog langt mere populær.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Næsten hver anden smartphone, der bliver solgt i USA, er prydet af et lille æble. Med den nye iPhone 5 har Apple nemlig fået kæmpet sig tilbage til førstepladsen og står nu for 48,1 procent af smartphone-salget i de forenede stater. Når salget af alle modeller med Android bliver lagt sammen, rækker det til 46,7 procent af markedet.

Det viser en markedsstatistik fra analysehuset Kantar Worldpanel Comtech, målt over 12 uger i efteråret.

I resten af verden er Android dog mere populær end iOS. I Europa er England det mest Apple-glade land, og her står iPhone for en tredjedel af smartphone-markedet nu. Og i den modsatte ende af skalaen ligger spanierne og tyskerne, som er meget glade for Android. Googles mobilsystem står for henholdsvis 82 procent og 74 procent af smartphone-salget i de to lande. I Tyskland er det især Samsungs Galaxy S3, der er populær og bliver valgt, hver fjerde gang en tysker skal købe smartphone.

Windows Phone, som både Microsoft og Nokia håber kan få et boost med lanceringen af Windows 8 i oktober, har endnu ikke gjort noget stort indhak i markedet og har generelt en markedsandel på få procent. Men Italien er undtagelsen, for her ligger to Lumia-telefoner fra Nokia på 4. og 7. pladsen over mest solgte smartphones. Til sammen står Windows Phone nu for 12 procent af smartphone-salget i Italien.

19 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
28. november 2012 kl. 12:48

Det er en pudsig tendens amerikanere har til at købe amerikanske produkter fremfor alternativerne. Nokia klarede sig aldrig godt på det amerikanske marked (og jf. ovenstående fortsat ikke) selv da de havde omkring 80% af det samlede mobil marked havde de en forholdsvis lille markedsandel i USA. iPhone har også historisk klaret sig betydeligt bedre i USA end i resten af verden. Samme mønster med konsoller, hvor PS3 har solgt mere end Xbox 360 på alle markeder med undtagelse af North America (Xbox 55,6%, PS3 35,6%).

19
28. november 2012 kl. 19:46

iPhone har også historisk klaret sig betydeligt bedre i USA end i resten af verden.

Ja underligt med de amerikanere, at de køber Appels produkter selv om Appel ikke gider betale mere end 9,8 % i skat (af 34,2 mia. $) tilbage til deres eget samfund.

Der er officielt i UK en høring om Google, Amazon og Apple's mystisk lave skattebetalinger.

Af indtægt uden for USA (36,8 mia $) har Appel kun ønsket at betale 1,9 % i skat - antagelig benytter Appel noget transfersjov eller skattely :)

http://www.comon.dk/art/221757/apple-kritiseres-for-skattetrick

21
29. november 2012 kl. 09:32

transfersjov

Det er vel ikke fusk eller sjovt hvis man overholder regler og love, hvis du synes de er forkerte, så stem på nogen der vil lave dem om.

Laver du skatte sjov, når du tækker din kørselfradrag fra i din indkomst, for at "slippe" mindre i skat. Hvis dit pensionsselskab have investeret i Appel, vil du vel også gerne have det største mulige afkast, ellers har bestyrelsen/ledelsen i Appel ikke lavet deres arbejde. Du vil vel ikke have en mindre pension, for frivilligt at betale mere skat til USA.

Jeg mener at Internationale selskaber har let ved at slippe uden om nationalskattelovgivning, men det er fordi de bedste jurister/advokater er ansat af dem og ikke ved skat/finans ministeriet. Lovene kunne laves bedre, og de burde betale en større andel af samfunds udgifterne i de lande de arbejder i. Men så længer de ikke fusker og bare bruger reglerne, er det ikke dem, men lovgivningen man skal gå efter.

20
29. november 2012 kl. 09:08

Når du skriver Appel hele tiden, i stedet for Apple, er det så trinnet før at kalde dem Crapple, eller hvordan?

1
28. november 2012 kl. 11:22

Gad vide hvilken andel af "hjemmemarkedet" Windows Phone har af de 5,2%.

Det godt nok ikke meget. Der skal nogle helt andre tal til, hvis den platform skal have nogen relevans.

3
28. november 2012 kl. 12:15

Jeg synes at det er et relevant spørgsmål Morten G. stiller. Med den store omtale Windows Phone får i pressen, kunne man jo tro, at dette har en stor udbredelse, hvilket jo ikke er tilfældet.