iPhone 5 ramt af dansk nedtur: 4G virker alligevel ikke

Manglende software er skyld i, at iPhone 5-købere først til november kan surfe på 4G-nettet.

Når Apples iPhone 5 kommer til Danmark om en uge, er et af fansenes allerbedste argumenter for at skifte den gamle iPhone ud, at den nye kan gå på det lynhurtige LTE-mobilnetværk, også kaldet 4G.

Se alle billederne: Her er nyhederne i iPhone 5

Men iPhone-tilhængere må væbne sig med tålmodighed, for selvom iPhone 5 understøtter visse skandinaviske 4G-frekvenser, er det ikke det samme som, at telefonen rent faktisk kan gå på 4G-nettet.

Mobilsiden.dk skriver, at Apple ikke har styr på den software, der skal gøre det muligt at udnytte LTE på 850- og 1.800 MHz-frekvenserne. Det er netop LTE i 1.800 MHz-båndet, som en række danske netværksoperatører benytter.

Ifølge Mobilsiden.dk venter Apple først at have en løsning klar til november.

Læs også: Ny iPhone virker ikke på TDC´s 4G-net

TDC måtte tidligere indkassere en lussing, da det stod klart, at iPhone 5 ikke var kompatibel med selskabets LTE-frekvenser i 2600 MHz-båndet. Nu rammer lussingen altså også de resterende 4G-udbydere 3 og Telia (samt i parentes bemærket Telenor, der vil bruge Telias 4G-net), der ikke kan tilbyde 4G-dækning fra dag 1, men altså tidligst fra november

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Venligst Slet Min Bruger

Det lugter mere og mere af, at den er blevet "skyndt" ud af døren for at kunne konkurrere med GS3, WP8-telefonerne og for at være klar til Black Friday.

Beta-Maps, Beta-Bluetooth og manglende LTE, der kommer indenfor 1-2 måneder med en software-update.

Man kan tydeligt se, at Jobs ikke længere kører det firma.

 • 15
 • 5
Peter D Hansen

Det handler vel ikke om, hvad kunderne kan få, men om hvad Apple lover uden at kunne holde...?

Apple lovede i Danmark "kun" DC-HSDPA (42 Mbit/s) og kun hos TDC, jf. dette billede fra præsentationen: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/09/img0134.jpg ("DC-" er tilsyneladende skjult af Mac'en foran skærmen)

På billedet med LTE var operatører i Danmark slet ikke nævnt: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2012/09/img0133.jpg

Men nogle danske journalister har muligvis svært ved at læse, og/eller vil gerne lave lidt drama. (De burde hellere koncentrere sig om de elendige nye kort i iOS 6 der virkelig er et tilbageskridt)

 • 6
 • 1
Peter D Hansen

Teleselskaberne gør nu ellers alt hvad de kan for at kæde 4G og iPhone5 sammen.

Så må du kritisere de driftige marketingfolk i teleselskaberne, der tilsyneladende ikke helt ved hvad de sælger. Det fremgik helt tydeligt af præsentationen (billed-links ovenfor) at der ikke er lovet LTE i Danmark, og Apple lover det heller ikke her: http://www.apple.com/iphone/LTE/

 • 4
 • 1
Mads Bendixen

Så må du kritisere de driftige marketingfolk i teleselskaberne, der tilsyneladende ikke helt ved hvad de sælger.

Jeg kritiserer ingen, det er første gang jeg deltager i tråden og udelukkende med fakta. Jeg kan dog se at Apple meget behændigt har undladt at nævne LTE på deres danske iPhone5 info side: http://www.apple.com/dk/iphone/features/

Fjern /dk fra linket og sammenlign. Lidt har deres danske marketingsafdeling trods alt lært af balladen med the new ipad og 4G betegnelsen.

 • 1
 • 1
Baldur Norddahl

Det lugter mere og mere af, at den er blevet "skyndt" ud af døren for at kunne konkurrere med GS3, WP8-telefonerne og for at være klar til Black Friday.

Sjovt nok er det den samme historie med Samsung Galaxy S3. Den har LTE i USA. Udgaven der sælges her er helt uden LTE-chip. Nok fordi det alligevel ikke ville have virket.

Jeg har så også lidt svært ved at se hvad man skal med LTE på en telefon. På et modem giver det massere af mening. På en telefon giver det kun mening i forbindelse med internetdeling over WiFi. Og det vil da være ok men ingen deal breaker. Man rammer jo data-loftet hurtigt nok som det er.

I USA hvor de så har LTE, der skal man ofte betale ekstra for at få lov til at lave internetdeling (de kalder det tethering).

 • 5
 • 1
Jakob Damkjær

Fra version2s artikkel om 4G...

"Det er imidlertid ikke noget, der stiller iPhone5 dårligere end konkurrenterne, for der findes næppe nogen anden smartphone på markedet, som kan gå på 4G-nettene i Danmark."

Hvordan kan det være en skuffelse hvis det bliver den første 4G telefon i Danmark så snart teleoperatørene og Apple har fået fikset de problemer der er med baseband softwaren for at det virker godt.

At vente 1 måned er nok til at overleve specielt hvis de bliver de første 4G telefoner i Danmark...

Hvis der nu ikke var noget datanetværk på dem der ikke virkede ved launch men da de har 3.5G netværk så overlever de fleste nok en måned uden LTE...

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere