iPhone 4S sluger dobbelt så meget data som forgængeren

Ejerne af en iPhone 4S har et dobbelt så højt dataforbrug, sammenlignet med dem med en iPhone 4. En af forklaringerne er den stemmestyrede Siri-søgning.

Overvejer du at skifte din gamle iPhone ud med Apples nye 4S-model? Så bør også overveje et mobilabonnement med flatrate på dataforbindelse.

En statistik fra firmaet Arieso viser nemlig, at iPhone-ejere med den nyeste model 4S hiver dobbelt så store mængder data ned i gennemsnit, sammenlignet med iPhone 4-ejerne.

Men hvordan tallene skal fortolkes, er der ikke enighed om. Det skriver The Verge.

Første bud var, at stemmesøgningen Siri åbenbart slugte en stor portion datatrafik, når optagelsen af en stemmekommando skal sendes hjem til serverne og dechifreres.

Siri er nemlig den primære forskel mellem iPhone 4 og iPhone 4S.

Men stemmesøgning kan ikke forklare den forskel, mener andre, og i stedet kan det være et spørgsmål om, hvilke personer, der har en iPhone 4S i dag. Statistikken viser, at blot én procent af kunderne bruger halvdelen af den samlede mængde mobildata, og disse storforbrugere er måske også først til at løbe ud og købe ny hardware, spekulerer The Verge.

Tallene viser også, at teleselskaberne kan se frem til et ti gange større dataforbrug, når de sælger et abonnement på et 3G-modem til computeren, sammenlignet med dataforbindelse til en smartphone.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Rasmus Rask

Iflg. Ars Technica's undersøgelser, skulle Siri ikke bruge overvældende meget data:

If you use Siri 2-3 times per day at an average of 63KB per instance, you might expect to use 126KB to 189KB per day, or 3.7 to 5.5MB per month. For 4-6 times a day, that might come out to 252KB to 378KB per day, or 7.4 to 11MB per month. If you use it 10-15 times per day, you might end up using 630KB to 945KB per day, or 18.5 to 27.7MB per month.

(http://arstechnica.com/apple/news/2011/11/how-data-heavy-is-siri-on-an-i...)

  • 3
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere