iPhone 2.0 med mere kraft til den halve pris

GPS, 3G, lidt slankere og nye funktioner til virksomheder er blandt nyhederne i version 2.0 af Apples iPhone, som kommer på gaden d. 11. juli.

Apple-fans ventede i spænding på, hvilke overraskelser firmaets førstemand Steve Jobs havde i posen på konferencen Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), som startede i San Francisco mandag. Den nye iPhone var som forudset det store trækplaster.

Telia skal stå for salget i Danmark, der begynder den 11. juli.

Nye funktioner

3G er den store nyhed, som forventet. Den nye telefon er lidt tyndere, har en plastik-bagbeklædning, metalknapper, 3,5-tommer skærm og bedre lydkvalitet. Hovetelefon-stikket skulle være mere imødekommende overfor andre stik end Apples.

Ligeledes som forventet kommer telefonen med GPS, som suppleres med lokationsdata fra telefonnettet og Wi-Fi.

Der var ikke et ord om videotelefoni eller optagelse af video. Ifølge en deltager tog publikum imod nyhederne med behersket glæde.

De amerikanske priser bliver 200 dollar (946 kroner) for en model med otte gigabyte, og 300 dollar (1419 kroner) for en model med 16 gigabyte. Der kommer også en model i hvid.

En ny funktion i softwaren er beskeder, som kan sendes fra udviklernes servere til programmer på telefonen. Programmerne kan startes fra beskederne.

En anden ny funktion understøtter læsning af iWork-dokumenter, som kommer fra Apples Office-programmer. Man kan også læse Powerpoint-filer, i tilgift til Word og Excel, som allerede understøttes.

iPhone 2.0-softwaren vil komme på gaden i begyndelsen af juli. Opdateringen bliver gratis for dem, som allerede ejer en iPhone. For iPod Touch-ejere bliver prisen 10 dollar.

MS Exchange og Cisco VPN indbygget

Iphone 2.0 vil imødekomme virksomhedernes behov, fortalte Jobs i sin tale. Telefonens software understøtter Microsofts Exchange email-server og Cisco VPN-system, samt andre sikkerhedsfunktioner, som virksomheder efterspørger, sagde Jobs.

Scott Forestall, som er underdirektør for iPhone, forklarede udviklerne om lighederne mellem iPhone's styresystem og OS X til Macs, som OpenGL med hardwareacceleration. Udviklerne kan benytte Cocoa Touch API'er til at sætte brugeren i stand til at benytte de trykfølsomme funktioner og telefonens indbyggede accelerometer.

En række virksomheder viste under talen, hvorledes iPhonen kan benyttes til sociale tjenester, som benytter lokationsbestemmelse. Der er også en lang række spilproducenter, som demonstrerede spil til iPhonen, samt et musikprogram, hvor brugeren kan optage bas og klaver på telefonen.

Den nye butik, App Store, som skal sælge iPhone-programmerne, vil være tilgængelig i 62 lande. Hvis programmet er mindre en 10 megabyte kan det downloades via telefonen, ellers kan Wi-Fi eller Mac'en benyttes til at downloade programmerne. Apple snupper 30 procent af prisen.

"Mobileme" er en ny betalingstjeneste, som kan synkronisere øjeblikkeligt mellem kalender og mail-programmer på Mac eller PC og iPhonen. Det koster 100 dollar om året.

Efter frokost mandag får konferencens gæster et kig på den kommende udgave af OS X, version 10.6, som har kodenavnet Snow Leopard.

Ifølge Steve Jobs er konferencen udsolgt, og det var ikke muligt for Apple at finde en større konferencesal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Carsten Hess

Der er desværre stadig ikke kommet indbygget understøttelse af MMS - dér må teenagerne stadig ud og hente et 3.parts produkt der (endnu) ikke er ude af beta... lidt svagt imo, for andre folks mobil kan med stor sandsynlighed ikke modtage email, som ellers har været Apples standardløsning på manglen :-/

  • 0
  • 0
Thomas Lønskov Luther

Spørgsmålet er om det er de unge teenagere der er målgruppen for iphone eller om de forsøger at ramme et erhvervsbrug med nogle fede features.

Jeg har aldrig anvendt MMS til noget som helst fornuftigt (tror jeg de sidste 10 år har modtaget en eller måske 2 MMS'er) så hvor stor en mangel det er, vil jeg tillade at tvivle på.

  • 0
  • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Thomas,

Jeg har aldrig anvendt MMS til noget som helst fornuftigt (tror jeg de sidste 10 år har modtaget en eller måske 2 MMS'er) så hvor stor en mangel det er, vil jeg tillade at tvivle på.

Jeg har det på tilsvarende måde. Jeg kan tælle på én hånd det antal MMS'er jeg har sendt det sidste år, så jeg er klar til at lægge mig i køen foran Teliabutikkerne til 11. juli.

:o)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere