iPads vil dominere tavlemarkedet indtil 2015

Apples forspring er så stort, at iPads vil være den mest solgte tavle-computer mange år endnu. Sådan lyder forudsigelsen fra analysefirmaet Gartner, der helt afskriver Windows.

I 2015 vil der blive solgt knap 300 millioner tavle-computere verden over. Og 138 millioner, altså 47 procent af dem, vil være produceret af Apple.

Det viser analysefirmaet Gartners seneste kig i krystalkuglen, der altså forudser en massiv dominans fra Apple på markedet for tavle-computere.

På en klar andenplads kommer Android, men Googles bud på et styresystem vil først for alvor gøre indhug i markedet omkring 2015. Google vil nemlig fortsat holde Android til tavlecomputere i kort snor i noget tid, ligesom det sker nu med Android 3.0 Honeycomb, og det vil forhindre fragmentering, men gå en hel del ud over udbredelsen, forudser Gartner-analytikerne.

I 2011 vil Android få en femtedel af markedet, mens andelen stiger til 39 procent i 2015, lyder spådommen.

Dermed vil Apples iOS og Android tilsammen være helt dominerende, og de øvrige styresystemer, Gartner har taget med i forudsigelsen, må nøjes med at dele de resterende 14 procent af markedet i 2015.

Størst af de små bliver Blackberry-firmaet Research in Motion, der med opkøbet af styresystemet QNX forventes at sidde på en tiendedel af tavle-markedet i 2015. Styresystemet er brugt for første gang i modellen Playbook, der er på vej til markedet netop nu.

Resten af markedet vil blive delt mellem WebOS, som Palm står bag, og Meego, der efter Nokias kursskifte nu primært har Intel bag sig.

Gartner har altså slet ikke ment, at Windows bliver en platform, der vil kunne gøre sig på en almindelig tavlecomputer til mediebrug, som kategorien er døbt, på trods af at Microsoft har lovet en tavle-version af næste udgave af Windows.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Flemming Frandsen

Personligt tror jeg ikke på at iOS får lov til at eje tablet markedet i helt så lang tid inden Android spiser dem, men det bliver spændende at se.

Med lidt held er det mere eller mindre ligegyldigt hvilket OS man bruger, når alle de fine HTML5 features som f.eks. webcam og offline support er kommet på plads.

I øvrigt er det sjovt at Gartner, som ellers altid har været glade for MS ikke er hoppet på MS' sædvanlige sang.

 • 0
 • 0
#2 Deleted User

Microsoft har lige for få minutter siden demonstreret Windows på en Arm processor. Skal vi gætte på at det mere tablet orienterede Windows 8 kommer til at blive en seriøs konkurrent? Synkronisering med Office på PC'en og intet behov for iTunes lyder temmelig godt for business markedet, hvor jeg kunne forestille mig Chefen ikke synes om at der skal installeres iTunes på alle medarbejdernes computere...

 • 0
 • 0
#3 Jakob Damkjær

at der er empirisk bevis for at det ikke er muligt at spå og at Gardner er dårlige til at lade som om de kan...

At påstå at man skal se 4-5 år ud i fremtiden er latterligt specielt fordi det gentagende gange er vist at det er umuligt... før iPad kom på markedet var der ingen der spåede om at de ville dominere og definere kategorien og med både playbook, WebOS og måske en windowsphone 7 agtig pade af ukendte kort på banen bare indenfor det næste år eller to er det latterligt at der er nogen der tar store kloge hatten på og siger at de ved noget som helst om hvordan det markedes segment vil udvikle sig på så lang tidshorisont.

Det samme gælder for Gartners smartphone forudsigelser på 4-5 års horisonten 100% bullshit.

mvh Jakob

 • 0
 • 0
#4 Jarnis Bertelsen

Det kunne være både sjovt og lærerigt, hvis man (Version2) hver gang de bragte en lignende analyse/forudsigelse, også gjorde status for en tidligere forudsigelse af samme person/firma. Hvordan sagde Gartner for 5 år siden at pc-, tablet- eller smartphone-markedet ville se ud idag? Det ville give et godt perspektiv til at vurdere hvor meget man skulle lægge i forudsigelserne og samtidig udstille de klaphatte, der gang på gang kommer med tåbelige forudsigelser, men igen og igen bliver citeret i medierne som eksperter. Her tænker jeg bl.a. på visse teleanalytikere, som ind i mellem kommer til orde her på Version2.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere