iPads vil dominere tavlemarkedet indtil 2015

12. april 2011 kl. 14:023
iPads vil dominere tavlemarkedet indtil 2015
Illustration: Anne-Sofie Nielsen.
Apples forspring er så stort, at iPads vil være den mest solgte tavle-computer mange år endnu. Sådan lyder forudsigelsen fra analysefirmaet Gartner, der helt afskriver Windows.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I 2015 vil der blive solgt knap 300 millioner tavle-computere verden over. Og 138 millioner, altså 47 procent af dem, vil være produceret af Apple.

Det viser analysefirmaet Gartners seneste kig i krystalkuglen, der altså forudser en massiv dominans fra Apple på markedet for tavle-computere.

På en klar andenplads kommer Android, men Googles bud på et styresystem vil først for alvor gøre indhug i markedet omkring 2015. Google vil nemlig fortsat holde Android til tavlecomputere i kort snor i noget tid, ligesom det sker nu med Android 3.0 Honeycomb, og det vil forhindre fragmentering, men gå en hel del ud over udbredelsen, forudser Gartner-analytikerne.

I 2011 vil Android få en femtedel af markedet, mens andelen stiger til 39 procent i 2015, lyder spådommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed vil Apples iOS og Android tilsammen være helt dominerende, og de øvrige styresystemer, Gartner har taget med i forudsigelsen, må nøjes med at dele de resterende 14 procent af markedet i 2015.

Størst af de små bliver Blackberry-firmaet Research in Motion, der med opkøbet af styresystemet QNX forventes at sidde på en tiendedel af tavle-markedet i 2015. Styresystemet er brugt for første gang i modellen Playbook, der er på vej til markedet netop nu.

Resten af markedet vil blive delt mellem WebOS, som Palm står bag, og Meego, der efter Nokias kursskifte nu primært har Intel bag sig.

Gartner har altså slet ikke ment, at Windows bliver en platform, der vil kunne gøre sig på en almindelig tavlecomputer til mediebrug, som kategorien er døbt, på trods af at Microsoft har lovet en tavle-version af næste udgave af Windows.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. april 2011 kl. 14:41

Personligt tror jeg ikke på at iOS får lov til at eje tablet markedet i helt så lang tid inden Android spiser dem, men det bliver spændende at se.

Med lidt held er det mere eller mindre ligegyldigt hvilket OS man bruger, når alle de fine HTML5 features som f.eks. webcam og offline support er kommet på plads.

I øvrigt er det sjovt at Gartner, som ellers altid har været glade for MS ikke er hoppet på MS' sædvanlige sang.