iPad 2 kun få timer væk

25 kommentarer.  Hop til debatten
iPad 2 kun få timer væk
Illustration: Anne-Sofie Nielsen.
Apple lancerer firmaets anden generation af iPad i aften. Gæt med på hvordan Apples tavle-pc anno 2011 vil se ud.
2. marts 2011 kl. 11:00
errorÆldre end 30 dage

Apple lancerer i aften næste skud på iPad-stammen ved et pressemøde i San Fransisco.

Tidspunktet er ikke officielt bekræftet af Apple, men ifølge it-mediet Engadget.com vil pressemødet begynde klokken 19 dansk tid.

De mest standhaftige rygter har peget på et tyndere design, dualcore-processor og tilføjelsen af et webcam.

Af mere grundlæggende designændringer har nogle kilder spekuleret i, at Apple vil lancere en mindre tablet, som skal konkurrere med 7 tommer segmentet, mens andre mener, at Apple helt vil fjerne den fysiske Home-knap, som ellers hidtil har været fast inventar på alle iOS enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre rygter har gået på store softwareændringer, og på at Apple vil gøre mere ud af at koble deres iOS enheder op i en skyservice, som skal drives af deres kæmpe og fortsat ubenyttede serverfarm i North Carolina.

Men hvad tror du, at den næste iPad vil byde på? Fyr løs i debatten!

25 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. marts 2011 kl. 11:24

Omg omg omg!!! Så er jeg kun én gadget væk fra Det Perfekte Liv. Jeg må fluks ud og lægge mig i kø, så Steve Jobs hellige lys kan strømme ned fra oven og bade min sjæl i liflig digital frelse!

2
2. marts 2011 kl. 11:34

Stor iPhone.... nu med extra kamera... THIS CHANGES EVERYTHING!!!

4
2. marts 2011 kl. 12:53

Rigtig succes, den slags som gør at folk vil købe Apple produkter. Det er der tilsyneladende rigtigt mange som har ondt i røven over.

Succes måles i hvor mange mennesker der frivilligt vil ligge ude om natten for at være den første til at købe et produkt og ikke i hvor mange stk. men kan tvangssælge til andre firmaers kunder.

7
2. marts 2011 kl. 13:03

Rigtig succes, den slags som gør at folk vil købe Apple produkter.
Det er der tilsyneladende rigtigt mange som har ondt i røven over.

Jeg er helt enig i at Apple har succes. Deres største succes er dog ikke deres produkter, men at de har haft held med at sælge et budskab der hedder, at hvis man køber deres produkter, så køber man ikke kun en gadget, men en bedre livsstil.

14
2. marts 2011 kl. 14:45

Du er så fuld af lort at det er svært at finde ud af hvor man skal begynde. "Køber en livsstil", kan man være mere snævertsynet? Du tror så sikkert ikke på at jeg kører OS X fordi jeg syntes det er den bedste UNIX desktop?

15
2. marts 2011 kl. 15:35

Det er 100% sikkert at en stor del af Apple's success kommer af at man også køber en identitet/livsstil. Men det er jo det samme med Rolex. Et Rolex er jo ikke 300 gange bedre end mit ur. Hvis Rolex pludselig lavede en fattigmands udgave ville de gå fallit.

16
2. marts 2011 kl. 15:51

Sådan er det jo med alle forbrugsgoder hvor der er brands tilknyttet, ellers var al marketing og reklame jo overflødig.

Dermed siger det jo ikke så meget om Apple og deres kunder- dit evt. fravalg af Apple produkter grunder jo i det samme, blot at du ikke vil købe den identitet.

18
2. marts 2011 kl. 16:33

@Bo Grünberger,

Der er ikke en eneste der »flasher« deres iPhone, for Flash kan ganske simpelt ikke installeres på en iOS enhed.

Og på min MacBook har jeg simpelthen installeret en udvidelse til Safari der gør, at jeg selv i situationen bestemmer om Flash skal have lov at køre eller ej:

http://clicktoflash.com/

Flash en en tyv. En tyv af cpu-cykler, og en tyv af batteri-levetid. Jeg mangler det overhovedet ikke på min iPhone, og på min MacBook kører alt hurtigere efter installationen af ClickToFlash. Hvem har også brug for fem reklamefilm per faneblad?

@Daniel Madsen,

Ja, ratioen på en iPad er forskellig fra ratioen på en iPhone og en iPod Touch. Fordi en iPad er en tavle hvor iPhone er en smartphone og iPod Touch PDA.

Det gør så at applikationer til iPhone ikke kører ideelt på iPad, medmindre de er lavet som »universelle« applikationer. Af speciel dansk interesse kan her nævnes Gyldendals store røde da-en-da til iOS (199 kroner) der nu er universel. Men ellers sker det ved at man kan fordoble antallet af pixler såvel vertikalt som horisontalt, og så er det ikke engang hele skærmen der udnyttes.

I al den rygtestrøm der har været om iPad er der ikke ét eneste rygte der har gået på en anden ratio end den oprindelige, som gør at alle iPad-applikationer umiddelbart vil kunne køre på den nye skærmstørrelse (en pixel vises som fire)

@Ulrik Hvide,

Som registreret Oracle-udvikler kan man nu også gratis downloade Oracle til kompilerering og installation på en Mac. Man skal blot vælge en passende 32- eller 64-bit version.

Det man bruger på arbejdet er naturligvis betalt af arbejdsgiver, men man kan altså ved siden af køre det på sit eget udstyr, herunder Mac. Jeg vil tro at Oracle my være bedre end MySQL.

19
2. marts 2011 kl. 18:35

Ha, der skal jeg ellers love for at Applefolket vågnede!

Det kan godt være at der er én der synes at OSx bare er det bedste OS og derfor køber Mac. Men for 99,9% er det for at kunne flashe (og jeg mener ikke Adobes Flash, men flashe som i "vise frem", "blære sig med" etc.) den.

Jeg kritiserer ikke Apple, for deres marketingsfolk gør et uhyggeligt godt arbejde. Det ser man f.eks. i at alle medier, næsten uanset hvad de ellers skriver om, lige nævner at der kommer en ny iPhone eller iPad. Men rent hardwaremæssigt, så er der ikke nogen forskel på en Macbook pro og en bærbar PC der koster væsentligt mindre... Udover æblet selvfølgelig! ;-)

25
3. marts 2011 kl. 12:21

Det kan godt være at der er én der synes at OS X bare er det bedste OS og derfor køber Mac.

Du skulle tage og prøve det.

Efter at have brugt årevis med Unix, lidt Linux, og masser af Windows blev jeg ansporet til at prøve en Mac som min næste maskine for 3 år siden, af kolleger jeg BESTEMT ikke ville tage trendråd fra (dertil er de ALT for nørdede, på den gode måde).

Mine fordomme blev gjort til skamme, og selvom Windows er blevet kraftigt forbedret i mellemtiden vil jeg ikke bytte (heller ikke på samme hardware).

Men for 99,9% er det for at kunne flashe (og jeg mener ikke Adobes Flash, men flashe som i "vise frem", "blære sig med" etc.) den.

Pas nu på med at gætte andre menneskers hensigter, det kommer til at lyde som fordomme, når du gætter forkert. Næ, hvis du ser mig flashe min 1,5 år gamle Apple telefon i metroen er det ikke for at blære mig, det er bare fordi den virker. Rigtig godt endda.

24
3. marts 2011 kl. 10:50

Bo Grüneberger skrev:

jeg kritiserer ikke Apple, for deres marketingsfolk gør et uhyggeligt godt arbejde. Det ser man f.eks. i at alle medier, næsten uanset hvad de ellers skriver om, lige nævner at der kommer en ny iPhone eller iPad.
Men rent hardwaremæssigt, så er der ikke nogen forskel på en Macbook pro og en bærbar PC der koster væsentligt mindre... Udover æblet selvfølgelig! ;-)

Læs mit indlæg "Der ER faktisk forskel". Det er rigtigt at det ikke er HW der gør den store forskel, men OS'et, og noget tyder på at det måske har større betydning som mange vil kendes ved.

Endvidere koster en HP PC!!! i professionel serien af typen 8540 1.100kr + moms MERE end en tilsvarende Macbook Pro. Tilsvarende.... nå nej, Macbook Pro maskinen har en næsten dobbelt så krafig CPU, fornuftig strømforsyning i stedet for en "slæbebar" forsyning og holder så godt nok også længere på batteriet.

PS. Medierne er allerede begyndt at fortælle os hvad vi alt kan forvente af den kommende Windows 8

20
2. marts 2011 kl. 19:32

...Men for 99,9% er det for at kunne flashe (og jeg mener ikke Adobes Flash, men flashe som i "vise frem", "blære sig med" etc.) den.

Undskyld men nøjagtig samme argumentation kan bruges over for mange andre ting bl.a. tøj, biler, køkkenmaskiner, møbler, cykler, motorcykler og hårde hvidevarer.

Men rent hardwaremæssigt, så er der ikke nogen forskel på en Macbook pro og en bærbar PC der koster væsentligt mindre... Udover æblet selvfølgelig!

Der er masser af forskel i detaljerne, bl.a. har Apple den absolut bedste touchpad og de har den bedste mekaniske opbygning (ThinkPad er ikke hvad det var dengang der stod IBM på). Det er nøjagtig det samme som med biler, det er detaljerne som skiller fårene fra bukkene.

ps. jeg er ikke Applefolk, jeg har tættere forhold til pingviner end til æbler.

21
2. marts 2011 kl. 20:29

Og nu kan de tekniske specifikationer på den nye iPad ses på:

http://www.apple.com/dk/ipad/

hvor man også kan se videoen.

Der nævnes dog intet om bruger-RAM.

Prisen bliver den samme, og den kommer ud i USA 11. marts, i 25 andre lande 25. marts.

I øvrigt har jeg brugt Mac i årevis, også før Apple blev populært. Således skrev jeg for 20 år siden min datalogiske spciale-afhandling på en Mac, i MS Word 4. Og når man bruger Mac er man også interesseret i at man ubesværet kan synkronisere med sin smartphone og tavle. Derfor iPhone 4 og (snart) iPad 2.

22
2. marts 2011 kl. 22:25

"Et Rolex er jo ikke 300 gange bedre end mit ur. Hvis Rolex pludselig lavede en fattigmands udgave ville de gå fallit." Jeg vil nok ikke tage min HTC Android med ud i rummet eller mit ur fra min samlever til 5000, som jeg fik i 40 års gave. Men som jeg har læst var det "næsten" en standart udgave af deres ur, der bare rejse nogen gange til måneden og tilbage. Som jeg har læst overholdt de alle de specificeret og krav NASA have sat, som STANDART, og var en "dyr" meter vare man kunne tage ned fra hylden. Lidt lige som, et svensk kamera. Og det synes jeg er sejt, -/+ 300 gange prisen.

23
3. marts 2011 kl. 09:45

Lige en historie fra det virkelige liv. Det vil nok ødelægge illusionen for flere, men der ER åben baret forskel på produkter, de er ikke alle lige gode bare i forskellige iklædning.

I firmaet anvender vi i større og større omfang at afvikle udviklingsmiljøet i virtuelle maskiner. Det tager simpelt hen for lang tid at genetablere det hele når man får en ny PC eller Windows skal geninstalleres. Husk, vi taler ikke om hobby eller "for sjov", her er tid = Kr.

Sidst nye udgave af vores hovedudviklings software (RSLogixs 5000 v. 19.00) lider af samme skæbne som det meste software - kræver mere og mere af maskinen. På en HP bærbar med en 2GHz duo core processor er det næsten ubrugeligt i en virtuel maskine. Tildeles én CPU er CPU i den virtuelle maskine næsten hele tiden på 100% belastning. Tildeles 2 CPU'er er det brugbart, men heller ikke meget mere. Meget af tiden er stadig på 100% CPU belastning i den virtuelle maskine. Tingene kører ikke flydende, hakker og save af et projekt tager op til 30 sek. med 100% CPU belastning.

Samme virtuelle maskine kopieres nu til en HP af lidt nyere generation med 2.13GHz Duo Core CPU. Der sker INGEN ændringer af nogen som helst art i den virtuelle maskine. Ting kører en smule mere flydende, men der er stadig 100% CPU i meget af tiden. Load og save har ikke forandret sig nævneværdigt.

Samme virtuelle maskine kopieres nu til en Macbook Pro 2.53GHz Duo Core processor, maskinen er 2,5år gammel. Uha hvor det kører. Helt flydende og det er ved selv én tildelt CPU ikke muligt at få CPU behovet over 40% i den virtuelle maskine!!!!! Save af projekt tager 3-5 sek. load samme hastighed.

Hvad er forskellen? Meget kraftigere hardware? Næppe. Der er ingen stor forskel på 2.13 og 2.53GHz CPU af samme generation. Begge maskiner med 7200omdr. HD, ingen af maskinerne bruger al RAM, identiske indstillinger i de virtuelle maskiner. Primær forskel? Det underliggende OS!!

Klarere kan det næsten ikke blive at der ER forskel på OS'er. Udsagnet om at alle er lige gode er en illusion.

Der med er ikke sagt at OS A altid er bedre som B, men ting ER ikke ens.

17
2. marts 2011 kl. 16:14

"Dermed siger det jo ikke så meget om Apple og deres kunder- dit evt. fravalg af Apple produkter grunder jo i det samme, blot at du ikke vil købe den identitet."

Eller at hardwaren/softwaren er så befængt med fejl/begrænsninger at jeg ikke kan bruge den. Hvilken er grunden til at jeg ikke købte en iphone.

Der ER folk som kigger på branded i mindre grad, så derfor vil du på dette site finde mange som vælger mac fordi det passer godt på deres behov(unix/ingen virus) og ikke fordi de bare MÅTTE have en hvid mac.

6
2. marts 2011 kl. 13:03

Rigtig succes, den slags som gør at folk vil købe Apple produkter.
Det er der tilsyneladende rigtigt mange som har ondt i røven over.

Jeg er helt enig i at Apple har succes. Deres største succes er dog ikke deres produkter, men at de har haft held med at sælge et budskab der hedder, at hvis man køber deres produkter, så køber man ikke kun en gadget, men en bedre livsstil. Læg mærke til, hvor mange der gerne flasher deres iPhone,men hvor få der snakker om, hvor irriterende det er at deres iPhone ikke understøtter flash, og derfor stort set er ubrugelig til at se video på.

13
2. marts 2011 kl. 14:42

Måske fordi vi ikke syntes at det "manglende" flash support er noget problem? Det er forbavsende som folk bliver ved med at kæfte op om flash som om det var det store problem.

Jeg har 1 gang oplevet at det var et problem. Hvor jeg stod i en butik og skulle bruge deres website for at finde en anden butik i kæden da den jeg stod i ikke havde det jeg skulle bruge på lager.

Når man ser hvor usikker flash generelt er, så er jeg det helst foruden. Jeg blokerer også flash som standard i min firefox browser, for heller ikke der har jeg ofte brug for det.

De sites hvor jeg har haft brug for at se embedded video, spiller de altid uden problemer, så jeg er ikke helt sikker på hvad problemet er?

9
2. marts 2011 kl. 13:46

Læg mærke til, hvor mange der gerne flasher deres iPhone,men hvor få der snakker om, hvor irriterende det er at deres iPhone ikke understøtter flash, og derfor stort set er ubrugelig til at se video på.

Det er fordi vi ikke har noget problem med det, det er en brøkdel af iPhone ejere som har et problem med manglende Flash. Flash er voldsomt overvurderet, der er andre måder at løse problemet på.

11
2. marts 2011 kl. 14:30

Bo Grünberger: Lærte du intet af historien om Kain og Abel? (Hint: misundelse er en grim ting). Jeg er simpelthen ved at være så træt af alle jer Windows brugere, som absolut vil bruge jeres lommepsykologi på at analysere købsvanerne hos os mac-brugere. Ja vi kan godt blive enige om at mange mac-brugere udelukkende bruger mac fordi det er eksklusivt og trendy, men so what? Jeg kører ArchLinux på min desktop, ubuntu på min server og macOSX på min macbook air + pro. Indtil videre har jeg ikke brugt et OS som har været i nærheden af MacOSX, ellers skulle det lige være ubuntu 10.10. Der er dog ulemper ved MacOSX, fx. så tager store virksomheder som Oracle dem ikke seriøst. Downloader man fx. MYSQL så virker lortet ikke uden at man skal lave nogle ændringer i terminalen. Er dette Apples skyld? Du siger åbenbart ja, jeg siger nej. Angående Flash, så er det noget lort og det har det været i 10år. Personligt er jeg glad for at slippe for det på min Ipad - Html5 virker jo fint, så w/e.

12
2. marts 2011 kl. 14:36

er at der pibler flere og flere personer frem som forsøger på at nedgøre deres produkter udelukkende fordi de kommer fra Apple.

Misundelse?

Og Ja, success er ikke ensbetydende med kvalitets produkter, men at nedgøre uden at kunne komme med saglige argumenter er useriøst.

3
2. marts 2011 kl. 12:37
  • Kraftigere processor
  • iPhone 4-lignende design
  • Bedre skærmopløsning
  • Bedre kamera(er)
  • Forsøg på at gøre [i]jail-breaking[/i] sværere

Resten vil nok være småting.

Pånær kampen mod [i]jail breaks[/i] er det da også ting, der gør den bedre eller pænere end den første iPad. Men den er for lukket til, at jeg er interesseret.

5
2. marts 2011 kl. 12:57

@Torben Mogensen,

Den nye iPad får næppe bedre skærmopløsning, da det i Apple-sammenhæng ville betyde en Retina-skærm med altså dobbelt så mange plxler såvel vertikalt som horisontalt. Ellers ville der blive problemer for gamle programmer.

Men regn med en hurtigere processor (A5 i stedet for A4), en bedre skærm (men ikke når det drejer sig om opløsningen, her skal man nok vente til iPad 3, om et år).

Mindst et kamera.

Mindst dobbelt bruger-RAM. Den får enten 512 eller 1024 MB RAM hvor den nuværende har 256 MB.

Personligt regner jeg med at købe en iPad 2, som jeg netop har ventet på da jeg ikke ville købe en iPad 1.

10
2. marts 2011 kl. 14:20

@Per,

De har dog allerede brudt med aspekt-ratio forholdet imellem iPhones og iPads, men det er meget muligt at de vælger at holde samme skærmopløsning på iPad 2 for ikke at skabe yderligere problemer.

Det bliver dog lidt voldsomt hvis de skal op i 2048x1536 på så lille en skærmenhed, før de kan gå op i opløsning og konkurrenterne* har jo allerede overhalet dem på dette område. Så kan de tillade sig at fortsætte med så lav en opløsning på iPad 2 eller vil de have set sig nødsaget til at indgå et kompromi? Det bliver ihvertfald interessant at se :)

  • Både Motorola Xoom og den ny Galaxy Tab 10.1 kører 1280x800.