IoT-hovedpine: Intelligente låse i sort efter firmware-opdatering

Der kan gå op til 18 dage, før berørte kunder igen har en lås, der kan åbne, oplyser selskabet Lockstate.

En firmware-opdatering fra selskabet LockState har fået et ukendt antal intelligente låse til at gå i sort. Låsene kan ikke fikses uden at blive sendt ind til reparation, oplyser selskabet.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Alexandra Instituttet: Her er seks løsninger der kan gøre IoT-devices sikrere

LockState måtte tirsdag meddele en række kunder, at deres intelligente lås ikke havde genoptaget forbindelsen til selskabets web-server, efter at LockState rullede en firmware-opdatering ud. Den fatale fejl berører en lille gruppe af låse, understreger selskabet i en mail til berørte kunder.

Det er uklart, hvad der præcis har udløst fejlen, der gør det umuligt at åbne låse på andre måder end med en fysisk nøgle. Det er især problematisk for AirBnB-gæster og -udlejere, som LockState direkte henvender sig til.

»Vi forstår den effekt, denne fejl kan have på dig og din forretning, og vi er meget kede af det,« skriver selskabet, der tilsyneladende har haft svært ved at følge med henvendelserne fra brugere.


Fordi låsen ikke har forbindelse til serveren, skal den udskiftes fysisk - i hvert fald delvist - før den virker igen. LockState tilbyder at reparere låsen på cirka en uge. Alternativt kan de sende en ny, hvilket i så fald vil tage tættere på 14 dage. På Twitter kunne selskabet fredag fortælle, at 60 procent af de berørte låse igen var online.

»Vi håber, at du vil give os en chance for at genvinde din tillid,« slutter mailen fra LockState.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Timo Jensen

IoT er super smart. Men i tilfælde af en krise hvor nettet sikkert forsvinder, hvad gør man så?

Jeg hørte i radioen at de beredskabsmeddelelser der er planlagt udsendt over radioen, i tilfælde af krig/krise, fremover ikke bliver udsendt. Men i stedet pushet ud på mobiltelefoner, og tilgængelige på nettet.

Man tror det er løgn! Men der er nok en DJØF'er der har regnet den ud.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere