IOS 11 sætter AR og machine learning i øjenhøjde

Illustration: Bigstock
Med nye frameworks til både machine learning og AR låser Apple for alvor op for iPhonens computerkraft.

Når næste iteration af Apples mobile styresystem, iOS, rammer telefoner og iPads til efteråret, åbner det helt nye døre for verdens app-udviklere. Apple har nemlig gjort det nemmere end nogensinde at udnytte augmented reality og machine learning.

IPhone-giganten har nemlig givet adgang til to nye frameworks i deres udviklingskit: Core ML, der er machine learning-systemet, som lærer af din sprogbrug og kommer med forslag, mens du skriver, og ARKit, der giver udvikleren adgang til augmented reality sammen med telefonens kamera.

»Særligt AR-delen er interessant, fordi den sammenpakker kompleksiteten af at analysere live video fra enhedens kamera for at finde sceneperspektiv og dybde. Det er virkelig kraftfuldt,« siger David Christensen, der er iOS-udvikler hos AKQA DIS/PLAY

Kraften kommer fra fuld kontrol over stacken

Computerkraften, der muliggører de tunge computationer på en smartphone, kommer fra de stærke A9- og A10-processorer i de nye iPhones, og ARKit kan også trække på telefonernes GPU med de to Metal og SceneKit frameworks og sågar tredjeparts spiludviklingssoftware som Unity og Unreal Engine.

David Christensen var overrasket over, hvor meget man egentlig kan udnytte på telefonen. Det hjælper selvfølgelig, at Apple ved præcis, hvad der kører i og på deres platforme fra deres egne CPU’er og GPU’er, programmeringssprog og compilere.

»Det er det spænd over hele platformen, der gør, at deres devices har computerkraft til rent faktisk at lægge de her ting i hænderne på udviklerne på en måde, som også er tilgængelig for dem, der ikke er specialiserede i dyb læring,« siger David Christensen.

Machine learning bliver mobil

Machine learning har traditionelt været forbeholdt cloud-netværk og tunge processorer. Men det er ved at vende.

Google annoncerede en open source lite-udgave af deres machine-learning framework TensorFlow til Android i maj. Googles AR framework, Tango, fungerer til gengæld kun på to telefoner p.t.

Læs også: Google bringer maskinlæring til mobilen

IOS 11 lander på telefoner og iPads til efteråret, men det vides endnu ikke hvornår. Styresystemet kører kun på iPhone 5s eller nyere modeller.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere