IOS 11 giver genvej til at deaktivere fingeraftrykslæseren

Illustration:
Den kommende iOS-opdatering, 11, vil give brugerne en mulighed for hurtigt at deaktivere fingeraftrykslæseren i tilfælde af, at de kunne blive tvunget til at åbne telefonen for eksempelvis politi eller grænsevagter.

I den kommende iOS-opdatering, iOS 11, vil der medfølge en genvej til at deaktivere fingeraftrykslæseren hurtigt. Det skriver The Verge.

Ved fem hurtige tryk på home-knappen kommer man til en nødopkaldsgenvej. I samme ombæring vil ens fingeraftryksaflæser blive deaktiveret, indtil man selv aktiverer den igen.

Det kan måske lyde som en banal service, men netop fingeraftryksadgang har været et omdiskuteret emne blandt de amerikanske myndigheder, særligt efter politiet i Michigan 3D-printede en mistænkts fingeraftryk for at få adgang til vedkommendes iPhone.

Som det er nu, er det en længere proces at deaktivere fingeraftrykslæseren, hvor du skal gennem indstillinger for at gøre det. Men med den nye funktion kan man - hvis man frygter at blive tvunget til at logge ind på sin telefon - hurtigt og diskret deaktivere den.

iOS 11 vil højst sandsynligt udkomme i næste måned, men den offentlige beta ligger allerede nu klar til dem, som skulle være nysgerrige nok til at give den et skud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere