IO Interactive garanterer: Canadisk satsning koster ikke danske job

22. november 2011 kl. 10:442
Der skal ikke skæres ned blandt spiludviklerne i København, når IO Interactive åbner en ny afdeling i Canada, lover firmaet bag 'Hitman'-serien.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flagskibet i den danske spilbranche, IO Interactive, er ikke i gang med at skære ned i Danmark, selvom der nu skal udvikles 'Hitman'-spil i Canada også.

Sådan lyder den klare melding fra IO Interactive, der står bag den populære serie spil om lejemorderen Hitman.

»Der sker ikke noget med vores studie i København, når det nye studie i Canada åbner. Vi fortsætter, som vi plejer,« siger Nick Price, kommunikationschef hos IO Interactive, til Version2.

Ifølge Børsen tirsdag skal de næste to 'Hitman'-titler udvikles færdige i København, før den nye canadiske afdeling tager over. Men Nick Price forklarer, at der ikke skal flyttes kapacitet til Canada. I stedet kan der fremover udvikles flere spil i serien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er en udvidelse af kapaciteten. Og vi ser det som en positiv tilkendegivelse fra vores ejere, at de gerne vil udvikle flere spil i 'Hitman'-serien og vil bruge flere penge på at styrke brandet Hitman,« siger kommunikationschefen.

IO Interactive er ejet af japanske Square Enix, som i forvejen har en anden afdeling i Montreal i Canada. Det er hovedårsagen til, at det nye studie bliver placeret her – sammen med attraktive skatteregler og lettere adgang til dygtige spiludviklere.

»Der er nogle økonomiske fordele og en afsindig mængde talent derovre. Og fordi Square Enix har et studie i forvejen, kender de regionen og har mange kontakter og et samarbejde med universitetet der,« forklarer Nick Price.

Også Lee Singleton, som skal stå i spidsen for det nye spilstudie i Montreal, fortæller i et interview med Gamasutra, at der ikke er planer om at flytte 'Hitman'-udviklingen ud af Danmark. Han forventer, at det nye spilstudie i Canada vil få 150 ansatte.

Spilbranchen i Danmark har været igennem op- og nedture, og IO Interactive er det sidste af de ’store’ spilfirmaer, der er tilbage, efter Deadline Games gik konkurs i 2009. Samtidig har mindre firmaer fået succes internationalt, for eksempel Playdead med det sort/hvide dogmespil 'Limbo'.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
22. november 2011 kl. 14:07

Canada er det eneste land i verden, Danmark har en territorialstrid med. Vi skal da ikke bygge bro mellem fjender!

1
22. november 2011 kl. 13:39

Nøglen til dette er "... attraktive skatteregler og lettere adgang til dygtige spiludviklere."