IO Interactive fortsætter som uafhængig spiludvikler: Vi beholder Hitman

Det danske spilfirma ender med at stå på egne ben, efter Square Enix trak stikket. Men selskabet beholder rettighederne til blandt andet Hitman.

Det danske spilfirma IO Interactive fortsætter som et selvstændigt firma. Det meddelte firmaet i en pressemeddelelse fredag.

Dermed er der nu foreløbig lagt en vej frem for firmaet, som i maj fik at vide, at den nu tidligere ejer Square Enix, ikke havde tænkt sig at fortsætte og reelt satte IO Interactive til salg, efter at have taget en afskrivning på et trecifret millionbeløb.

Læs også: Square Enix sætter Hitman-udvikleren IO Interactive til salg

Der stod imidlertid ingen køber klar til at overtage IO Interactive, og den umiddelbare konsekvens var en større fyringsrunde for firmaet. Nu er det så besluttet, at IO foreløbig fortsætter som et selvstændigt firma med et 'management buyout'.

Læs også: Square Enix sætter Hitman-udvikleren IO Interactive til salg

En væsentlig grund til, at det kan lade sig gøre, er, at det er lykkedes IO Interactive at beholde rettighederne til de eksisterende spilserier, hvor Hitman er den, der både har haft flest og den seneste udgivelse.

»Det er et skelsættende øjeblik for IOI. Fra i dag har vi fuld kontrol over, hvilken retning vi skal gå i. Vi er på vej til at skabe vores egen fremtid, og det er utroligt spændende,« skriver direktør Hakan Abrak.

Som selvstændigt selskab vil IO nu have mere frie hænder til at indgå nye partnerskaber, men har til gengæld ikke en stor udgivers pengetank i ryggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017