IO Interactive fortsætter som uafhængig spiludvikler: Vi beholder Hitman

Hitman
Det danske spilfirma ender med at stå på egne ben, efter Square Enix trak stikket. Men selskabet beholder rettighederne til blandt andet Hitman.

Det danske spilfirma IO Interactive fortsætter som et selvstændigt firma. Det meddelte firmaet i en pressemeddelelse fredag.

Dermed er der nu foreløbig lagt en vej frem for firmaet, som i maj fik at vide, at den nu tidligere ejer Square Enix, ikke havde tænkt sig at fortsætte og reelt satte IO Interactive til salg, efter at have taget en afskrivning på et trecifret millionbeløb.

Læs også: Square Enix sætter Hitman-udvikleren IO Interactive til salg

Der stod imidlertid ingen køber klar til at overtage IO Interactive, og den umiddelbare konsekvens var en større fyringsrunde for firmaet. Nu er det så besluttet, at IO foreløbig fortsætter som et selvstændigt firma med et 'management buyout'.

Læs også: Square Enix sætter Hitman-udvikleren IO Interactive til salg

En væsentlig grund til, at det kan lade sig gøre, er, at det er lykkedes IO Interactive at beholde rettighederne til de eksisterende spilserier, hvor Hitman er den, der både har haft flest og den seneste udgivelse.

»Det er et skelsættende øjeblik for IOI. Fra i dag har vi fuld kontrol over, hvilken retning vi skal gå i. Vi er på vej til at skabe vores egen fremtid, og det er utroligt spændende,« skriver direktør Hakan Abrak.

Som selvstændigt selskab vil IO nu have mere frie hænder til at indgå nye partnerskaber, men har til gengæld ikke en stor udgivers pengetank i ryggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017