Investorer til Apple: Begræns børns iPhone-tid

Apple bør gøre mere for at bekæmpe afhængighed af smartphones blandt børn, skriver to store Apple-investorer i brev til teknologivirksomheden.

To store Apple-investorer har opfordret virksomheden til at bekæmpe smartphone-afhængighed ved at udnytte software, der sætter grænser for, hvordan børn kan bruge deres iPhone.

Det skriver BBC.

De to investeringsgrupper - JANA Partners og 'the California State Teachers' Retirement System' - ejer tilsammen aktier i Apple til en værdi af to milliarder dollars og sendte Apple deres opfordring i et brev denne weekend.

»Det er sandt, at Apples brugertilfredshed forbliver utrolig høj, hvilket ikke er nogen overraskelse, når man tænker på produkternes kvalitet. Der er dog en voksende bekymring i samfundet om, hvorvidt i hvert fald nogle mennesker får for meget af en god ting, når det drejer sig om teknologi. Dette vil på et eller andet tidspunkt formentlig påvirke selv Apple,« står der i brevet.

Læs også: WHO overvejer at gøre afhængighed af computerspil til officiel diagnose

Adskillige studier om de negative konsekvenser af overdreven smartphone-brug nævnes i brevet, og de to investorer udtrykker bekymring for, at det i sidste ende vil skade Apples ry og præstation på aktiemarkedet, hvis ikke firmaet tager stilling til problemet.

De foreslår, at Apple i samarbejde med eksperter udvikler forældrekontrol, der giver forældre flere valgmuligheder for, hvordan deres børn skal have adgang til smartphonen.

»Baseret på den bedste tilgængelige forskning kunne man forbedre softwaren, så forældre - hvis de ønskede det - kunne implementere ændringer, der gjorde, at deres børn ikke fik adgang til den samme telefon som en 40-årig. Ligesom de fleste andre produkter også laves i sikrere udgaver til yngre brugere.«

»For eksempel kunne den første setup-menu udvides, så forældre - ligesom man nu vælger sprog og tidszone - kunne skrive alderen på brugeren og få passende setup-muligheder baseret på den bedste tilgængelige forskning, inklusive skærmtidsbegrænsning, begrænsning af brug inden for visse timer, begrænsning af tilgængelige sociale medier, forældreovervågning og meget mere.«

De to grupper vil gerne diskutere sagen nærmere med Apples bestyrelse, hvis de får mulighedfor det, skriver de.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere