Investor bag Dropbox og Reddit: Drop pressearbejdet og snak med brugeren

Tech-iværksættere bruger for meget tid på glamour og for lidt tid på det hverdagsagtige, lyder budskabet fra den eksklusive startupklub Y Combinator.

»Hvis du er i tvivl, så byg på produktet og tal med brugerne.«

Sådan lyder budskabet fra Jared Friedman, der er partner i den succesfulde inkubator Y Combinator og gæster dette års TechBBQ, som i dag finder sted i Operaen i København.

Y Combinator har investeret i virksomheder som Dropbox, Reddit og AirBnB. Også den danske mobil-database Realm fik sin første investor-million fra organisationen.

Læs også: Startup-land: Sådan kom danske Realm med i eksklusiv amerikansk iværksætterklub

TechBBQ har samlet over 1.000 forskellige startup-virksomheder, hvoraf flere er på jagt efter kapital fra organisationer som Y Combinator. Senest har Y Combinator investeret i yderligere 107 iværksætter-firmaer. Firmaer, som ifølge Jared Friedman skal lave noget, folk vil have.

Glamour

Det lyder banalt, men alt for mange startups bruger for mange kræfter på networking og pressearbejde, når de burde fokusere på benarbejdet: Byg produktet og tal med brugeren.

»Alt andet er glamour,« siger Jared Friedman.

Læs også: Dansk startup brændte fingrene på indiske app-udviklere: »Vi troede pengene var tabt«

Y Combinator-partneren understregede sin pointe med et billede fra it-satire-serien Silicon Valley.

»Hvis det foregår i Silicon Valley, er det nok ikke værd at beskæftige sig med. Virkeligheden er langt mere hverdagsagtig,« understreger Jared Friedman.

Forklar din ide

En anden tendens, som investor-virksomheden ser, er startups, der ikke kan sætte ord på en god ide.

Iværksættere skal forklare deres ide mange gange om dagen. Ikke bare til investorer, men også til kunderne og til pressen. Ofte er de ikke særlig gode til det, påpeger Jared Friedman.

En virksomhed havde for eksempel kontaktet Y Combinator og i oplægget skrevet, at de ville 'transformere forholdet mellem individer og information'.

Læs også: Sådan gik den danske spilmotor Unity fra opkomling til verdensdominans

»Jeg ved ikke, hvad det betyder,« siger Jared Friedman, der også er medstifter af Scribd.

I modsatte ende af skalaen står Dropbox, der i første omgang forklarede sit produkt med linjen: Dropbox synkroniserer filer mellem dine computere.

»Det er en god beskrivelse. Det lyder ikke som verdens største ide, men det gør ikke noget, for du forstår den.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ebbe Hansen

Så kort og så klart og præcist kan det siges. Og som kunde er det det samme, udvælg dine samarbejdspartnere ud fra om de lytter til det du siger. Hvis de kun forventer at du lytter, så bed dem holde fingrene væk.

  • 0
  • 0
#2 Bent Jensen

Ja det er lidt langt til hvad nogen kommentarer og artikler har ment her på Version2. Hvor man bare skal sælge produktet og ideen, samt prøve at indkassere pengene inden man har noget brugbart.

https://www.version2.dk/artikel/lave-den-naeste-facebook-maa-man-saelge-...

Mente nu facebook have noget brugbart langt tid inden de forsøgte at sælge det, få kapital ind, eller tjente penge. Google lige så.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere