Interpol: gigantiske mørketal på cybersikkerhedsområdet

25. maj kl. 10:251
Jürgen Stock
Illustration: Interpol.
På årsmødet i World Economic Forum rakte Interpol ud til de private virksomheder for at få hjælp: Der er et stort hul i myndighedernes datasæt som kun erhvervslivet kan lappe.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der er gang i sejlene hos verdens it-kriminelle. Men præcis hvor godt det går vides ikke præcis - og derfor slår Interpol nu på tromme for at virksomheder i højere grad rapporterer ind til myndigheder, når de rammes af hackernagreb.

Det skriver Finans.

»Truslen er stigende. Men vi skal have data. Vi har brug for jeres anmeldelser, for ellers er vi blinde. Vi er nødt til at få lukket det hul, så vi kan udveksle viden. For angrebenes karakter kan ændre sig fra dag til dag og fra uge til uge,« lød det ifølge Finans fra Jürgen Stock på årsmødet i World Economic Forum i Davos.

Ifølge en ny rapport, der blev offentliggjort i forbindelse med eventet i Davos havde hver organisation, der deltog i rapporten, i gennemsnit oplevet 270 angreb gennem 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af ransomware-angreb steg med 151 procent i de første seks måneder af 2021. Og mere end 100 forskellige former for ransomware er lige nu trusler mod virksomheder.

Trods de høje tal, mener Jürgen Stock dog, at det maks er 10 procent af disse angreb der kommer myndighederne for øre.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. maj kl. 13:13

En skør tanke: Hvis nu virksomhederne (såvel som private) oplevede at få hjælp af politiet, når de anmeldte den slags hændelser, så ville de nok begynde at anmelde dem helt af sig selv.

Hvis de modsat (som nu) mødes af manglende interesse, lange svar- og sagsbehandlingstider og manglende resultat, så bliver det nok lidt svært at overbevise dem om, at det kan betale sig at anmelde det.