Internetudbydere vil have privacy-regler fra Obamas tid skrottet

Flere af de største internetudbydere i USA beder telemyndigheden om at kassere en række privacy-reguleringer. Anmodningen kommer kort tid før, republikanerne kommer i flertal i myndigheden.

Nogle af de største internetudbydere i USA beder den amerikanske telemyndighed FCC (Federal Community Commission) trække en række privacy-reguleringer tilbage, der blev kaldt for en historisk sejr af privacy-aktører, da de blev vedtaget i oktober. Det skriver The Washington Post.

Den officielle anmodning om at kassere reguleringerne blev indsendt mandag af blandt andet Comcast, Charter og Cox.

Forhindrer internetudbydere i at bruge og sælge en række brugerdata

Reguleringerne forhindrer i dag disse og andre internetudbydere i at bruge og dele data opsamlet fra brugernes internetbrug i hverdagen. Det er blandt andet data som browserhistorik, logning af geografisk placering og indhold i e-mails. Disse data vil ellers kunne sælges til parter, der er interesseret i at skabe forbrugerprofiler i forbindelse med reklamering og salg af produkter.

»De er unødvendige, urimelige, ligger langt væk fra et cost-benefit-perspektiv, og det er usandsynligt, at de vil hjælpe brugeres privacy, hvilket var kommissionens anførte mål,« skrev Internet & TV-foreningen, kendt som NCTA, ifølge Washington Post.

Andre modstandere bakker op om NCTA’s påstand om, at reglerne er urimelige. De argumenterer for, at der er en skævvridning i reglerne, da internetselskaber som Google og Facebook ikke er underlagt samme reguleringer.

Fortalere for reglerne mener modsat, at der er en vigtig forskel på udbyderne og selskaberne, da internetudbydere har mulighed for at holde øje med al brugertrafik på internettet, hvor for eksempel Facebook er begrænset til at overvåge trafik på deres egen platform.

Privacy-organisationer vil tage kampen op

Anmodningen om, at privacy-reglerne bliver trukket tilbage, slutter sig til en række lignende sager på FCC's bord.

»Intet ved dette valg har ændret amerikanernes grundlæggende rettigheder eller deres behov for privacy,« siger Matt Wood, der er politisk chef i organisationen Free Press, til Washington Post og fortsætter:

»Valget gav kun mere styrke til et parti, som umiddelbart hellere vil støtte Comcast og andre internetlobbyister end deres egne vælgere.«

Ifølge Washington Post sagde privacy-organisationer onsdag, at de vil kæmpe for, at reguleringerne ikke bliver skrottet.

Kun uger fra republikansk flertal

Anmodningen kommer et par dage efter, at en demokrat har forladt en af stolene i FCC, og kun uger før demokraternes Tom Wheeler forlader sin post og efterlader FCC med et republikansk flertal på to.

»Vi er nødt til at fyre op for ukrudtsfjerneren og fjerne de regler, der holder investeringer, innovation og jobskabelse tilbage,« sagde den republikanske FCC-kommissær Ajit Pai i en tale i december til en konservativ tænketank.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017