Internetudbydere skal forfølge fildelere

Britiske internetudbydere har indgået en aftale med pladebranchen om at overvåge den ulovlige fildeling, der foregår på deres netværk.

Britiske musikpirater kan de næste måneder risikere at få et brev med en skriftlig advarsel fra deres internetudbyder, hvis de foretager ulovlig fildeling via deres internetforbindelse.

Pladebranchen har indgået en aftale med de seks største internetudbydere i Storbritannien, som forpligter udbyderne til at bekæmpe ulovlig fildeling, skriver BBC.

I første omgang vil aftalen betyde, at musikpirater vil modtage en skriftlig advarsel. Senere vil internetudbyderne kunne begrænse kundernes internetforbindelse.

Aftalen har været flere år undervejs, hvor internetudbyderne generelt har modsat sig at skulle overvåge kundernes adfærd omkring deres brug af internetforbindelsen.

Aftalen indebærer også, at internetudbyderne får mulighed for at etablere lovlige musiktjenester, som skal fungere som et alternativ for de brugere, der ønsker adgang til digital musik via internettet og er villige til at betale for det.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Lund

Jeg ville gerne vide hvordan de kan se det er ulovlig deling? Der findes meget andet lovlig p2p-trafik.

Der er ikke tale om at ISPerne skal overvåge trafikken. Derimod har de forpligtet sig til at videresende advarselsbreve til kunderne, altså breve de modtager direkte fra påståede rettighedshavere. http://arstechnica.com/news.ars/post/20080724-whats-right-with-the-groun...

(Det svarer til hvad de danske ISPer gør, så vidt jeg ved).

Det er ofte de såkaldte [i]bot mails[/i], hvor en server connecter til alverdens BitTorrent trackere, søger efter torrents med bestemte keywords, høster en stribe IP adresser fra disse torrents, laver et abuse lookup, og sender et autogenereret brev af sted til ISPen med angivelse af filnavn (torrent), IP og tidspunkt og alverdens trusler om død og ødelæggelse. Uden autogenerering kan der næppe blive tale om hundredetusinder af breve, som visse kilder nævner.

Den slags kan ske for alle, incl laserprintere, som denne undersøgelse fra University of Washington viser :-) http://dmca.cs.washington.edu/

Det er ikke helt klart om der fremadrettet ligger mere i aftalen end videresendelse af advarselsbreve. Der er [b]ikke[/b] nogen three-strikes politik, men jeg har set artikler som skriver om hastighedsbegrænsninger (throttling) for fildelere eller muligvis bare folk med stort "forbrug" http://torrentfreak.com/uk-isps-to-start-sending-mass-080724/ http://torrentfreak.com/uk-communications-regulator-enters-file-sharing-...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere