Rapport: Internetsikkerheden er bedre, end du tror

Antallet af cyber-angreb er faldet, hvis man sammenligner det med internettets vækst ifølge ny undersøgelse.

Det kan lyde underligt for de læsere, der er vant til at læse om nye hackerangreb og it-lækager, men internettet er ved at blive et mere sikkert sted ifølge en ny rapport fra ’Global Commission on Internet Governance’.

Selvom antallet af angreb øges, påstår forfatteren bag rapporten, at dette må analyseres relativt i forhold til, hvor hurtigt cyberspace bliver større.
Det skriver The Register.

GCIG er et toårigt projekt, der i løbet af næste år vil udgive en rapport om global internetpolitik. Projektet er et samarbejde mellem to store tænketanke.

Denne mindre rapport om internetsikkerhed er skrevet af researcher Eric Jardine, som baserer sin analyse på data fra domæneudbyderen Verisign, netværksinformation fra Cisco og søgeaktivitet fra Google.

Læs også: Hackerangreb tiltrækker milliarder af dollars til it-sikkerhedsfirmaer

Forfatteren bag rapporten har sammenholdt to sæt af data. For at vurdere hvor meget internettet er vokset, har han estimeret antallet af mail-konti, bredbåndsabonnementer, smartphones, domænenavne, hjemmesider, totalt antal Google-søgninger, mm. Det har han stillet op imod 13 forskellige typiske sikkerhedsproblemer; ondsindede webdomæner, nuldages-sårbarheder, botnets, mm.

Botnets er et populært emne i sikkerhedsbranchen, men ifølge Jardine er antallet af botnets faldet både samlet set og endnu mere, hvis man sammenstiller det med internettets vækst. Han tilskriver forbedringen, at internetbrugere er blevet mere påpasselige, og at politimyndigheder og private virksomheder har nedkæmpet eksisterende botnets.

Antallet af nuldages-sårbarheder er steget, men ifølge Jardine er det faldet i forhold til internettets vækst, og rapporten påstår, at jo flere hjemmesider der findes på internettet, desto flere fejl vil der altid opstå.

Jardine indrømmer selv i rapporten, at de må basere den på middelmådig data, da meget information inden for it-sårbarheder ikke er offentlig tilgængelig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere